Danske høretelefoner med "revolutionerende" ny funktion
Libratone gør sig ikke længere kun i trådløse højttalere. Nu vil de også lave høretelefoner.
Foto: PR-foto
Opdateret kl. 13.42 De har været længe under vejs. Først var danske Libratone sat i verden for at lave stilfulde og velspillende streaming-højttalere til hjemmet, og tidligere på året rykkede de udendørs med en serie af mindre og hårdføre transportable højttalere.

Og nu går den danske lydproducent endnu en gang ned i størrelse og helt ind i din øregang med hovedtelefonerne, Q Adapt, der netop er præsenteret på IFA messen i Berlin.

"Vi kan krydse fingre og håbe, at Google har en interesse i at standardisere denne funktion"


Libratone har netop præsenteret to sæt hovedtelefoner med aktiv støjreducering, og netop støjreduceringen er hovedtelefonernes mest interessante egenskab. Den er nemlig baseret på en helt ny teknologi, som Libratone kalder Citymix.

Teknologien tillader brugeren at justere både effekten af støjreduceringen og inputtet af lyd fra omverdenen, og dermed skrue op eller ned for den mængde af udenomstøj, hovedtelefonerne filtrerer fra, forklarer Global Product Manager Director i Libratone, Uffe Kjems Hansen, til Børsen.

"Citymix er mere end blot justerbar støjreduktion. Vi anvender klassisk ANC, men også ambient lyd, alt sammen kombineret i en samlet parameter som på få klik tillader brugeren at bevæge sig fra fuld opmærksomhed på den omgivende lyd til helt isoleret vha. max støjreduktion. På den måde bliver Citymix en langt mere fleksibel og brugbar hverdags funktion. Med andre ord er det ikke baggrunds teknologierne som sådan der skaber revolutionen, men den glidende og elegante anvendelse og implementering af CityMix der udvisker behovet for teknik forståelse hos brugeren og fokuserer på en relevant og brugbar hverdagsfunktion," lyder det.

Det betyder, at man ved maksimal styrke f.eks. vil kunne helt lukke af for kollegernes summen i det åbne kontorlandskab eller enerverende flymotorer på vej over Atlanten, mens at man i andre situationer vil kunne tillade mere lyd fra omverdenen at slippe igennem, f.eks. når man færdes i trafikken.

 
On-ear varianten har indbygget batteri og tilsluttes via Bluetooth eller det medfølgende mini-jack stik.

Teknologien kalder Libratone for CityMix, og ifølge Libratones adm. direktør, Jan Mcnair, gør den nye teknologi, at man altid vil kunne nyde godt af de rette lydforhold ift. situationen.

 "Nogle gange kan du ikke høre lyden ordentligt, selv om du har skruet helt op. Og selv hvis du kan, er det ikke godt for dine ører. Omvendt kan fuld støjreduktion være direkte farligt. Når du bevæger dig rundt i byen, er det vigtigt at kunne høre, hvad der foregår omkring dig, så du kan reagere hurtigt og undgå ulykker. Med CityMix-teknologien er det nu for første gang muligt at få god lyd og aktiv støjreduktion, uanset hvor du befinder dig." lyder det fra Mcnair i en pressemeddelelse.

Dedikeret til Iphone

De to nye modeller er hhv. en on-ear hovedtelefon og et sæt in-ear propper, der er dedikeret til Apple-produkter. For hvor on-ear modellen tilsluttes til din afspiller via bluetooth eller et traditionelt mini-jack stik, bruger in-ear modellen den såkaldte lightning-port, der er eksklusivt for Apples enheder.

 Ved at bruge lighting-porten på Iphone, kan de små in-ear propper gøre brug af telefonens batteri til at udligne omkringliggende støj. Det betyder, at man slipper for et eksternt batteri på ledningen, som man normalt ser ved in-ear høretelefoner med aktiv støjreducering, og det er et stort plus for bærekomforten.

Det kan synes mærkeligt, at Q Adapt in-ear kun kan fås til Iphone. For på de nyeste Android-enheder tillader den seneste type forbindelsesport, USB-C, samme mulighed for deling af mobilens batteri og digital overførsel af lyd.

 
Q Adapt in-ear får strøm direkte fra din Iphone. Det betyder farvel til klodsede eksterne batterier på høretelefonernes ledning.

Men når Libratone i første omgang vælger at se bort fra Android og mulighederne i USB-C, skyldes det, at Androids mange forskellige telefonproducenter besværliggør processen, forklarer Global Product Manager Director i Libratone, Uffe Kjems Hansen, til Børsen.

 "Det er korrekt, at det umiddelbart ser ud som om, vi har fravalgt USB-C ved lanceringen af Q Adapt in-ear. Som indledning kan jeg understrege, at vi har absolut lige så stor interesse i at servicere Android som iOS kunder, men djævlen er i detaljen. Det er desværre sådan i dag, at Android OS ikke har en standardiseret metode til at føre audio fra 'headset talkmic', altså den man bruger til opkald, tilbage til telefonen via USB-C. Det betyder, at hver eneste telefonproducent laver sin egen metode til at løse den opgave," forklarer Uffe Kjems Hansen og fortsætter:

"For Libratone er der derfor to muligheder for at lave et Q Adapt USB-C produkt. Enten kan vi kontakte de individuelle telefonfabrikanter og forhandle enkelte aftaler, for derefter at implementere individuelle løsninger. Eller vi kan krydse fingre og håbe, at Google har en interesse i at standardisere denne funktion, så Android telefoner vil kunne anvende forskellige headsets på tværs af både telefon og headset brands. Uden at love for meget kan jeg sige, at vi arbejder målrettet på begge løsninger."

Q Adapt lander i butikkerne til oktober og koster 1399 for in-ear modellen og 1899 for den større on-ear udgave.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�