International dom om ny Iphone: "Træg og underlig"
Det er dagen derpå, og det er tid til at gøre status oven på gårsdagens afsløring af Apples palette af ny teknik. Vi har taget pulsen på nogle af verdens største techmedier, for at finde ud af hvad nogle af verdens største nørder mener om Apples nye kuld.

Som vanligt har der svirret utallige rygter om de nye Iphones i ugerne op til lanceringen, og helt i tråd med tidligere viste langt de fleste sig at holde stik.

"På techsitet Engadget.com er man mildest talt ikke imponeret over den nye hjem-knap. Som de slet og ret kalder for "underlig"

Apple valgte at beholde det efterhånden velkendte design, som kendes fra Iphone 6 og 6s, for i stedet at fokusere på mindre, men nødvendige opgraderinger af indmaden.

 Processor og hukommelse har fået en gevaldig opjustering, og kameraet har fået en ekstra linse og tilbyder nu reelt optisk zoom. Alligevel er de største nyheder hovedtelefonstikket og den fysiske hjem-knap, som begge glimrer i deres fravær.

I stedet tilsluttes hovedtelefonerne i fremtiden enten trådløst eller via Lightning-stikket, som også fungerer til opladning og overførsler, og den fysiske hjem-knap er erstattet af en med haptisk feedback.
 
Prisen på den nye Iphone 7, 32 GB starter ved 649 dollar - godt 4300 kr. Den er vandtæt, kommer med stereolyd og en ny billed-stabilisering og en smule bedre batteri.

Netop manglen på de store nyheder opsummerer techmediet Wired.com i overskriften på deres dækning af lanceringen. Med ordene "Iphone 7 føles en lille smule anderledes – og meget som man kender", er tonen slået an til en artikel, der byder på en noget lunken modtagelse af Apples nye telefon.

Fraværet af en fysisk hjemmeknap får også hug med på vejen, og den nye haptiske feedback, hvor man kan programmere mobilen vibrationer, beskriver Wired med ord som "mærkelig", "træg" og at den "føles forkert".

Også på techsitet Engadget.com er man mildest talt ikke imponeret over den nye hjem-knap, som de slet og ret kalder for "underlig".

Under overskriften "Iphone 7 er fuld af underspillede, kraftfulde ændringer – Men du kommer ikke til at kunne lide dem alle" fortsætter Engadget sin gennemgang af en telefon, som man mener minder meget om tidligere generationer af Iphone ved første blik.

 Ligesom Wired, er Engadget imponeret over telefonens hastighed og det nye kamera, mens man på det store onlinemedie gør sig nogle interessante overvejelser omkring konsekvensen af det manglende hovedtelefonstik. For hvad gør man hvis man vil høre musik i sine hovedtelefoner, men telefonen sidder i opladeren?

Apple har endnu ikke svaret på spørgsmålet, som Engadget lader stå og blafre i vinden.

Nå men så kommer spørgsmålet. Skal du eller skal du ikke opgradere din Iphone 6 eller 6S med den nye Iphone 7?

For mange kan det være svært at retfærdiggøre en udskrivning på mange tusind kroner for en telefon, der byder på få om end kærkomne forbedringer. Men måske du kan komme langt tættere på en opgradering med en simpel og billig metode?

Satiresitet Nicer har lavet hjemmesiden Appleplugs.com, hvor de reklamerer med en let og billig løsning på problemet om opgradering til Iphone 7. Løsningen er en lille prop, der stikkes ind i hovedtelefonstikket og som med et trylleslag forvandler en Iphone 6 til en Iphone 7. Næsten.

  Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�