Gopro kaster sig ind i luftkrigen - med flyvende Karma
GoPro tanker masser af god Karma og kaster sig ind i luftkrigen om markedet for droner.
Foto: Youtube.com
Nu er der godt nyt til amatørfotografer og vilde vovehalse verden over. Efter lang ventetid har den amerikanske producent af de populære Hero-actionkameraer, Gopro, præsenteret seneste generation af de hårdføre kameraer, men det stopper ikke her.

 Præsentationens højdepunkt var, bogstaveligt talt, lanceringen af den sammenklappelige drone, Karma.

Karmas sammenklappelige design gør, at den let kan pakkes væk i en rygsæk eller i den særlige transportkasse.

 
Med et Hero-kamera ombord er Karma klar til at skyde med skarpt i luftkrigen blandt verdens droneproducenter.

Og når der skal laves levende luftbilleder, sørger et ekstremt simpelt styringssystem og billedstabilisering for, at selv uerfarne dronepiloter kan lave imponerende videoer.

 
Når Karma er klappet sammen fylder den kompakte drone ikke mere, end at den let kan tages med på de vilde vover.

I sig selv er Karma et stykke avanceret legetøj for gadgetglade legebørn, men skal der eksperimenteres med luftfotos, kræver det at det føreløse fartøj udstyres med et kamera. Dronen er kompatibel med 4. og 5. generation af Hero-kameraerne.

Se en video-demonstration af Karma her.Den seneste generation af Hero-kameraerne byder bl.a. på forbedret vandtæthed, større touchskærm, billedstabilisering og som noget helt nyt nu også stemmestyring.

Lanceringen af Karma-dronen var længe ventet, og umiddelbart før produkt-præsentationen steg prisen på selskabets aktie fra 14,96 dollar til 15,60 dollar, men nu to dage efter synes magien ved det nye luftfartøj at være lettet som dug fra solen. Ved lukketid i går kunne selskabets aktier nemlig erhverves for 14,26 kr.

 
Det nyeste lineup af kameraer fra Gopro. Fra venstre Hero Session, Hero 5 Black og Hero 5 Session.

Karma-dronen kommer i den danske handel den 23. oktober, og vil koste 6699 kr.

Hero 5 Black-kameraet fås fra den 2. oktober og koster 3399 kr. Den mindre version, Hero 5 Session, kan købes til en pris på 2549 kr.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�