Fristelse eller frygt: Snegle-kaviar
Gourmet Af
Efter flere års forsøg har ægteparret Dominique og Sylvie Pierru nu fået succes med en ny frankofil delikatesse, snegle-kaviar.

For tre år siden sagde parret deres job op og købte 60.000 snegle, som siden hen er blevet fedet op på forskellige urter og kornsorter for at maksimere smagen.

Resultatet er blevet 200 kilo snegleæg, som er blevet behørigt udvalgt, renset, saltet, tilført essens af rosmarin og pakket til verdensmarkedet for ekstravagante delikatesser.


Der er farven, størrelsen og smagen til forskel mellem kaviar fra en stør og kaviar fra en snegl. Prisniveauet er lige højt.

De små æg fra snegle sælges under navnet De Jaeger i små traditionelle kaviarbokse med 100 gram af den specielle delikatesse, som har fået mange franske fans her op til jul.

En smag af skovens bund

Angiveligt smager kaviaren bedst på mørkt brød med friskkværnet sort peber og Guerande kvalitets-salt. Smagsoplevelsen er afdæmpet og delikat. Og jordbunden.

"Lad din mund opleve smagen af en tur i skoven efter en regnbyge, med duften af svampe og egeblade og lugten af den fugtige, grønne mos," lyder salgstalen fra De Jaeger. Ifølge internationale chefkokke er smagen meget anderledes end kaviar fra en stør.


Hver snegl af arten 'Gros Gris' lægger sine cirka 100 æg én gang om året

Sneglene er tve-kønnede og bliver kønsmodne i et miljø med et konstant klima på 20 grader, 80 procent luftfugtighed og 18 timers sollys om dagen. Målet er at producere et ton om året.

Ægteparret har nu solgt over 400 pakker med sneglekaviar til en pris på godt 500 kr. pr. 50 gram..

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display