Det var en dansker, der nåede helt til tops, da der på Foodexpo i MCH Messecenter Herning blev kåret 'Nordic Chef of the Year 2010'.
Efter at have dystet på retter som sukkersaltet bagt ørred og chokoladeparfait med Jerusalem-artiskokker kunne den danske kok løfte den store pokal.
Kårde og pistol var erstattet af kokkekniv og spækkebræt, da 10 talentfulde unge kokke under Foodexpo i MCH Messecenter Herning dystede om titlen som Nordens bedste kok i konkurrencen 'Nordic Chef of the Year 2010'.
Og det var den danske kok Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel i Fjerritslev, der kunne glæde sig mest, da konkurrencens dommerpanel havde tygget af munden.
Fusionskøkkenets fader
Mageløse Mads Refslund
Tornerose er vågnet - topkarakter til Nimb
Efter at have dystet på retter som sukkersaltet bagt ørred, lammefrikasse og chokoladeparfait med Jerusalem-artiskokker kunne den danske kok løfte den store pokal og høste publikums hæder, efter at have begået en menu bestående af letsaltet bækørred, lam med konfitterede løg og en chokolade canneloni til dessert.
Norges Tommy Raanti blev toer, og Sveriges Frederik Borgskog blev treer.

Bliv kunde på borsen.dk/blivkunde
Dansk kok er Nordens bedste

Kenneth Hansen tog prisen som årets nordiske kok 2010 på Foodexpo.
Foto: MCH Messecenter
Gourmet
27. jan. 2010
Andre læser dette lige nu
Tema Gourmet
-
Syv julemarkeder, der er værd at køre efter
Ole Troelsø har spist frokost i Kødbyens verdenskøkkener: Her er hans anbefalinger
Vejle er nu en gastronomisk destination
-
En lågende måned venter
Hotdogs, smørrebrød, pasta og caviar i Vejle
Får du også hovedpine af rødvin?
-
Højgastronomiske ambitioner på Rungstedgaard
Hyggelig men skarp cocktailbar
Danske steakhouse restauranters moderskib lægger kursen om og satser grønt
-
Burger King har lanceret en grøntsagsburger, sådan smager den
Spændende og elegant pinot noir fra Afrika, Sydamerika og New Zealand
Nomas skøre madklub slår dørene op
-
Grønne burgere i det indre København
Prisbillig bourgogne i front
Anmeldelse: Svendborg har endelig fået en god og endda prisbillig fransk bistro
-
Den bedste pinot noir blandt 56 blindsmagte
Ole Troelsø: Sådan navigerer du mellem de mange tilbud hos Boltens Food Court
Fremragende måltid i Nyborg
-
Til snigpremiere på ny sushirestaurant med høje ambitioner
Topkok står bag nyt madhus
Delikat kagenyhed i Københavns Grønnegade: Eclairs, eclairs og atter eclairs
-
Presset and og en flaske Bordeaux fra 1962 i gastronomiens historiske vingesus: En ungdoms drøm gik i opfyldelse i Paris