Dansk champagne-fest uden sidestykke
Nimb i Tivoli inviterer på champagnefest af de sjældne.
Gourmet Af
Danmarks mest ihærdige vin- og champagneelskere kan Torsdag d. 11 august 2011 få udlevet deres vådeste fantasier, når det internationale Fine Wine Magazine for første gang i Danmark inviterer på verdens fineste dråber - akkompagneret af cremen af dansk kokkekunst. En flaske Champagne, der overlever mere end 80 år på bunden af havet er en særlig oplevelse Til beatet fra hip-hop ikonet Kanye West på Plænen i Tivoli vil man på denne særlige aften blive bespist af michelin-kokkene Paul Cunningham og Thomas Herman og skylle maden ned med champagner og vine i verdensklasse. Dråber, der kun meget sjældent rammer danske breddegrader.


Kanye West og champagne-extravaganza på Nimb.

Som aftenens repræsentant for arrangøren, Fine Wine Magazine, glæder danske Kristian Brask Thomsen sig til at samle danske vin- og champagneelskere under samme tag i Tivolis luksustempel, Nimb.

1. Hvad skal man forvente sig af dette arrangement?

"Man skal forvente ekstrem velsmag, kunst og historiens vingesus på flasker. Flere vine er mere end 100 år gamle og de har været perfekt opbevaret mens verden har oplevet 2 verdenskrige, børskrak, koldkrig, Cubakrise, The Beatles, finanskrise, you name it. Man drikker simpelthen historie," siger Kristian Brask Thomsen til pleasure.dk.


Kristian Brask Thomsen er aftenens danske vært

Læs også: Superbobler til små penge

Hvis navne som Pétrus, Dom Pérignon Rosé 1959, Montrachet og Romanée Conti lyder tillokkende, så er det blot frem med pottemonenen og smide de 22.000 kr. som aftenens gourmetoplevelser og 'fri bar' koster.

Alternativt kan man for 1695 kr. få både hip-hop koncert og Christal-champagne ad libitum. En lige lovlig dyr og 'posh' champagne, som hip hop ikonerne nedsvælger flittigt i MTV-videoerne.

2. Hvilken Champagne er efter din mening aftenens absolutte stjerne?


"Den absolutte stjerne må være Shipwreck Monopole Goût American 1907 fra Heidsieck. Historien er unik – flaskerne var undervejs til den russiske Zar, den sidste og af Romanov-slægten - og der findes kun ganske få velopbevarede eksemplarer tilbage i verden."


Efter 80 år på bunden af Østersøen skal dråberne endelig drikkes. Som det altid har været meningen.

"En flaske Champagne, der overlever mere end 80 år på bunden af havet efter at blive torpederet af en tysk ubåd, er en særlig oplevelse, når den samtidig også er i perfekt stand," lyder det fra den unge sommelier, som håber på, at Fine Wine Magazine fremover også vil se Danmark som et godt sted for sine eksklusive vin- og champagne-arrangementer.

Læs også: Antik champagne fra havets dyb

3. Hvor ligger Danmark placeret i det globale luksuslandskab?

"Danmark har i de senere år gjort sig rigtig godt bemærket på gourmetområde. Faktisk er det landets bedste visitkort rundt om i verden, tror jeg. Når det er sagt, så er danskerne ikke helt klar til større luksusarrangementer på samme måde som i New York, London og Hong Kong – eller blot en by som f.eks. Basel."

"Med et initiativ som dette arrangement – hvor værdien af vinene, der skal drikkes langt overstiger betalingen - håber magasinet nok på, at byen kommer med helt i top på den internationale scene," lyder det fra aftenens håbefulde champagne-vært.

Læs også: Børsen: De bedste nytårschampagner
.

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display