Ny chefkok på en af landets bedste restauranter
Paul Cunningham er ny chefkok på Henne Kirkeby Kro. Her er The happy Paul i kroens lounge.
Gourmet Af
Henne Kirkeby Kro er blevet indtaget af holdet fra michelinstjernerestauranten The Paul, som tilfører stedet et friskt pust af madglæde. Det er for længst fastslået, at Henne Kirkeby Kro er en af landets bedste restauranter, at indretningen er luksuriøs og elegant samt betjeningen fremragende Hans Beck Thomsen gjorde Henne Kirkeby Kro landskendt som en gastronomisk destination. Allan Poulsen gjorde den til en af landets bedste restauranter. Den nye chefkok Paul Cunningham matcher forgængernes gastronomi, men tilføjer med sit team en varm charme og livsglad indstilling.

Så kort ville jeg skrive anmeldelsen, hvis den skulle udgives på Twitter, men heldigvis har vi her et par gode gammeldags avissider at gøre godt med, så hør nu bare.

Det er for længst fastslået, at Henne Kirkeby Kro er en af landets bedste restauranter, at indretningen er luksuriøs og elegant samt betjeningen fremragende.

Samlet bedømmelse
6 af 6 stjerner
Mad
6 af 6 stjerner
    Drikkevarer
5 af 6 stjerner
Betjening
6 af 6 stjerner
    Indretning
6 af 6 stjerner

Læs også: Fiskepletskud i Aarhus

Dogmefri gastronomi

Status quo er opretholdt, men læg dertil, at der nu er kommet en anden glød i foretagendet, en mere afslappet stemning og en dogmefri gastronomi, hvis råvarer håndplukkes fra nær og fjern.

Velkomsten foregår i loungen med champagne, oliven og grønne ferskner samt saltede mandler. Helt som hjemme på The Paul.

Paul Cunningham har taget sin restaurantchef Daniel fra The Paul i Tivoli med til Henne Kirkeby Kro

Ved bordet – som fortsat er dækket med den lækreste hvide dug, man kan forestille sig, gives et overdimensioneret manitobabrød, kendt fra mange restauranter som en lille, slank muffinlignende bagelse med sprød skorpe og saftigt indre. Her er den bare ti gange større, som et stort blomkål, serveret med pragtsmør fra Aabybro Mejeri.

Læs også: Billigt spisehus i Nomas bagland

Lækre appetitvækkere

Appetitvækkerne fortsætter i den kendte Paulstil: knækbrødslignende sprødt kyllingeskind med skinnende sort, ægte kaviar, Iberico-skinke med papirtyndt, sprødt brød, blomster og hindbær samt en ganske tynd skive foie gras-terrine udført til perfektion.

Kyllingeskind med kaviar

I en lille kobbergryde serveres de første kartofler fra Hennes have, som i sin nye form fylder noget nær en fodboldbane og udgør den måske vigtigste brik i de nye tider på Henne. Cunningham er nemlig inspireret af Alain Passard i Paris, den første michelinstjernekok der blev kendt for at være nærmest selvforsynende med grøntsager fra sin egen økologisk dyrkede have.

Kartoflerne er små, faste, saftige og fedtede, for de ligger i en uhyre delikat olivenolie, parfumeret med laurbærblade og delikateret med kaviar.

Faggots med løgbouillon

Dykkerfangede kammuslinger er ristet ganske let, så de fremstår med gyldne kanter. Smagen er tæt, med strejf af salt og jod, to strenge udtryk, som katapulteres af sted til en symfoni af velsmag i forening med syrlig rabarber og eddike på samme, samt lakridspræget spansk kørvel. En liflig og intens forfriskende leg med forfriskende elementer.

Næste ret er en varm creme med lokal hølagret ost og radiser fra haven, et lille mellemspil, som beroliger sanserne, indtil næste fyrværkeri bæres frem. Ikke en vifte af farver som i kammuslingeretten, nærmere et sprudlende romerlys med gyldent skær, såvel helt konkret som i overført betydning. Det er pighvar, leveret direkte fra fiskeren, som bor 25 minutter fra restauranten og har landet fisken i morges.

Iberico-skinke med sprødt brød

Den er stegt på benet og fremstår drivende saftig, fast i kødet som en næsten moden fersken. Ledsaget af sprød spinat, som en halv time forinden havde jordforbindelse ude i haven. Den faste fisk og spændstige, let peberprægede spinat sopper i en skummende sovs lavet på brunet smør. Alt er fryd og gammen på denne tallerken, som byder på ren havsmag, knasende grønt og fed smørsauce.

Læs også: Louise fortjener en michelinstjerne

15 serveringer

Aftenmenuen indeholder i alt 15 serveringer, så selv om vi har et par sider til rådighed, bliver der ikke plads til at beskrive det hele her. Afslutningsvist skal de spændende engelske oste nævnes, et varieret udvalg af sager, man sjældent ser herhjemme.

Kammuslinger med rabarber

Fulgt af en forfriskende sorbet på fåremælksyoghurt med hybenrose og stikkelsbær, derefter en ekstremt delikat chokoladecreme. Den linde og luftige creme er lavet på Scharffenberger-chokolade og serveret med en mild og frugtagtig olivenolie, som leger tagfat med den overvejende milde chokolades bitre elementer.

Det er, som om hedonismen har indhentet Henne, hvor stilen førhen kunne virke en anelse puritansk på trods af den megen luksus. Betjeningen er som førhen opmærksom, imødekommende, venlig og effektiv, men stemningen virker en smule mere afslappet.

Pighvar med pisket smør og spinat

Det er Cunninghams gastronomi også, men ikke desto mindre virker den strammet op, og mere enkel, mere skarp end førhen. Stilen klæder ham, og minder om Goethes kloge ord:

"Den som vil noget stort, må tage sig sammen; først i begrænsningen viser mesteren sig."

Læs også:

Birdie Nam Nam med mere
Tour de sushi i provinsen
Sydfynsk gourmet med gods i

.

Andre læser dette lige nu

En moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Læs seneste udgaver

�