Ølnørd udfordrer Københavns smørrebrød
Den 27. maj forventer Mikkel Borg Bjergsø at kunne åbne restauranten Øl og Brød by Mikkeller i de tilstødende lokaler til hans ølbar på Viktoriagade 8 i København.
Foto: Scanpix
Gourmet Af
Den danske ølnørd og mikrobrygger Mikkel Borg Bjergsø arbejder i øjeblikket på højtryk for at kunne kalde sig restauratør.

I slutningen af maj forventer han at kunne slå dørene op til en smørrebrødsrestaurant med navnet Øl og Brød by Mikkeller. Det skriver Aok.dk.


Foruden smørrebrød og Mikkeller øl kommer Øl og Brød by Mikkeller til at kunne præsentere et overdådigt, internationalt snapsekort


Mikkel Borg Bjergsø åbnede det københavnske mikrobryggeri Mikkeller i 2006, og siden da har han høstet bred anerkendelse blandt danske øl-entusiaster.

 Det er succesen som ølbrygger og de mange besøgende på hans ølbar på Vesterbro, der nu leder den snart 40-årige københavner ud i at forsøge sig som restauratør.

"Vores gæster skal jo også have noget at spise, og vi har altid haft det sådan lidt, hvem skal vi anbefale, specielt her på Vesterbro? Vi vil gerne anbefale noget dansk, og der har bare ikke helt været noget, der passede. Så nu åbner vi det selv. Og det bliver et sted, vi selv ville besøge," lyder det fra Mikkel Borg Bjergsø.

Bag køkkendiskene står kokkene Emil S. Bjerg og Patrick Bach Andersen, der indtil nu har stået bag de Michelin-belønnede kødgryder på Søllerød Kro.

Øllets tro følgesvend

Øl og Brød by Mikkeller kan bespise op til 35 gæster, og de kan vælge fra et udvalgt af smørrebrød – så harmoni mellem mad og drikke synes givet på forhånd.

Netop smørrebrød er da heller ikke uvant terræn for restaurantens kokke, der begge vandt sølv ved konkurrencen DM i smørrebrød i 2013.

Foruden smørrebrød og Mikkeller øl kommer Øl og Brød by Mikkeller til at kunne præsentere et overdådigt internationalt snapsekort med mellem 100 og 200 forskellige snapse, hvoraf mange end ikke er set i Danmark før.

Ifølge Mikkel Borg Bjergsø vil man forsøge at trække smørrebrød, som vi kender det, i en mere moderne retning, og han nævner bl.a. den velrenommerede restaurant Aamann's som en model for Øl og Brød by Mikkellers fortolkning af de danske smørrebrødsklassikere.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�