Rekordmange michelinstjerner til Danmark (og Aarhus)
Aarhus er kommet på michelin-landkortet med hele tre stjerner. Noma fik igen ikke den 3. stjerne, men tilgengæld fik Restaurant AOC stjerne nummer to.
Gourmet Af
Restaurant Frederikshøj i Aarhus med stjernekokken Wassim Hallal i spidsen får en stjerne i årets nye nordiske guide fra Michelin. Og nu har Danmark tre restauranter med to stjerner. Danmark blev tildelt hele 21 Michelin-stjerner til landets restauranter. Det er rekord."Vi henvendte os direkte til Guide Michelin for at overbevise dem om, at der er meget interessant topgastronomi uden for hovedstaden. Det er fantastisk, at de nu har lyttet"

 Danske stjernerestauranter i den nye Michelin Guide Nordic Cities 2015:

2 stjernede i København: Noma, Geranium og Restaurant AOC (Ny).

1 stjernede i København: Clou, Den Røde Cottage, Era Ora, formel B, Grønbech & Churchill, Kadeau, Kiin Kiin, Kokkeriet, Marchal, Relæ, Søllerød Kro og Studio at the Standard.

1 stjernede i Aarhus (Ny): Frederikshøj (Ny), Gastromé (Ny) og Substans (Ny).


 Bib Gourmand i Danmark:

Tolv restauranter bliver tildelt en Michelin Bib Gourmand udmærkelse – 10 i København og to i Aarhus. Bib Gourmand indikerer, at en restaurant serverer vellavet mad til en rimelig pris.

Bib Gourmand i København: L'Altro, Bror, Enomania, Famo, Frederiks Have, Kødbyens Fiskebar, Marv & Ben, Mêlée, Pluto og Rebel.

Bib Gourmand i Aarhus (Ny): Hærværk (Ny) og Pondus (Ny).

"At Aarhus har fået hele tre Michelin-stjerner er en kæmpe anerkendelse og med til at bygge Århus op som en international by, som er værd at rejse efter. Vi ser et stort potentiale for at trække mange flere turister til byen de kommende år. Fremtiden tegner lys for Aarhus som moderne storby. Det siger viceadm. direktør Lars Erik Jønsson, VisitDenmark.

 Brancheforeningen Horesta er også i skyerne efter flere års kamp med at få Michelin-guiden til at sætte stjerner på restauranter i provinsen.

"Det er noget, vi som erhverv har kæmpet for i mange år. Blandt andet har vi henvendt os direkte til Guide Michelin for at overbevise dem om, at der er meget interessant topgastronomi uden for hovedstaden. Det er fantastisk, at de nu har lyttet," siger adm. direktør, Katia K. Østergaard.

  

Andre læser dette lige nu

Invester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Læs seneste udgaver

�