"Ikke alt er fryd og gammen på Papirøen"
Københavns overdækkede markedsplads for små udbydere af fastfood, Copenhagen Street Food, er blevet en succes, og byder på snesevis af forskelligartede madoplevelser.
Foto: Jonas Pryner Andersen
Gourmet Af
Den gamle lagerhal på Papirøen smager af mange eksotiske køkkener, med såvel skidt som kanel i det store udvalg.

Herude ligger fællesskabet Copenhagen Street Food, hvor små individuelle madudbydere folder sig ud, hvilket afføder et ujævnt kvalitetsniveau.


"De fleste udbydere gør det godt, de har ild i øjnene og smil på læben, mens enkelte famler desorienterede rundt og virker helt malplacerede"


Jeg har haft flest gode oplevelser i hallen, som ligger skråt over for Nyhavn, hvor Københavns Kommune i årevis, uden held, har forsøgt at etablere en bro. Hvilket også må være enormt svært.

 
Copenhagen Street Food handler om mad, men også om stemning, og man kan sidde inde eller ude på kajen .

Ude på kajen og inde i hallen er et livligt miljø, hvor man skal sno sig og somme tider være heldig for at finde en siddeplads udenfor, hvor høj musik banker til stemningen.

 Men når først køerne og de vrimlende gange er forceret, er man godt tjent med konceptet, hvor man endda kan reservere bord via dinnerbooking.

Begynd med friskstegte danske blæksprutteringe fra Hav2Go. De er vendt i hvedemel men ikke rasp, så det er først og fremmest blæksprutten, du smager. Fortsæt med sydende Yakitori-spyd fra Yatai, og tag så en lille pastaret. Den får du hos Il Mattarello, som laver skønne pastaretter med bid.

 
Frisklavet pasta fra italienske Il Mattarello.

Vil du hellere have pommes frites end pasta? Så er varen i baren hos franske Alex Fristot og Pierre Cacheux, som serverer belgiske fritter, der er stegt to gange i andefedt.

 Apropos fedt, så har Fat Burger-boden intet med den amerikanske kæde af samme navn at gøre.

Men øboerne præsterer en rigtig god klassisk burger, hvis store ulempe dog er, at man skal regne med at stå i kø længe efter den. Dels er der mange, som vil have den, dels er de umanerligt længe om at lave den; i mit tilfælde var det 25 minutter.

Hurtigere går det som regel hos Brasa, den brasilianske churrasco-grill, hvor flammerne slikker omkring forskelligt kød, som skæres frisk fra flammerne og serveres med godt brød og salat med frugter.

 

Er du ikke blevet mæt? Så snup en økologisk hotdog fra Pølse Kompagniet. Her er der masser af smag i såvel pølse som brød og tilbehør.

På dessertfronten er der også gode valgmuligheder, men jeg må indrømme, at det har været så svært at styre appetitten, at jeg hver gang har spist mig mæt i det salte køkken.

Desorienteret famlen

Men så kan man jo dansemotionere lidt, for der er altid musik og til tider levende. Også kvaliteten svinger. Heldigvis har jeg haft flest gode oplevelser, men også skuffelser.

Værst var det forleden, da jeg for første gang prøvede burgerbiksen ved navn Fisch Art. Her ventede jeg i 24 minutter og betalte 200 kr. for to dødssyge burgere med boller, der smagte, som var de bagt i går af en ubegavet bager.

 
Japanske specialiteter fra Yatai.

Som for at føje spot til skade var bøfferne stegt så tørre, at man ikke skulle tro, det var muligt med den latterligt lille mængde trækul, der lå i grillen.

Personerne, der tilberedte maden, så ud, som om de ingen erfaring havde med forehavendet, og i øvrigt havde indtaget beroligende medicin i for stor en mængde.

Så tro nu ikke, at alt er fryd og gammen i hallen. De fleste udbydere gør det godt, de har ild i øjnene og smil på læben, mens enkelte famler desorienterede rundt og virker helt malplacerede i Copenhagen Street Food-sammenhæng.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display