Morgenmad i gourmetklassen
Det fulde udtræk fra Ottos morgenbord.
Foto: Magnus Møller
Gourmet Af
Hver dag fra klokken otte kan man få stillet lækkersulten på restaurant Otto, der er del af samme kæde som Retour, Gorilla og Pluto.


"Er Otto altid sur?" Nej, det tror jeg ikke, i hvert fald var der ingen morgensure miner hos de venlige unge mænd og kvinder, der bar maden frem til mit morgenbord"


Da Tintin i 1946 besøgte Congo, sprængte han et næsehorn i luften med en stang dynamit. Det var upassende, mente den danske udgiver af tegneserien, som i 1975 så at sige skrev hændelsen ud af historien.

 

Det var også i Congo, forfatteren Joseph Conrad fandt inspiration til romanen Heart of Darkness, som siden inspirerede Francis Ford Coppola til den dystre film Apocalypse Now.

Og det var ønsket om at skabe et mørkt univers, der fik Casper Christensen og kompagni til at vælge navnet Congo, da de åbnede restaurant nær Kongens Nytorv for et par år siden.

 Restaurant Congo spillede temamæssigt på Afrika, men noget næsehorn fandtes der ikke på adressen, som nu huser restaurant Otto. Og nej, i dette tilfælde er Otto ikke et næsehorn, men en restaurant, der har åbent fra klokken otte om morgenen på alle hverdage og lidt senere i weekenden.

Der er åbent til sent på aftenen, så frokost og aftensmad er bestemt også muligheder på Otto, men her skal vi udelukkende se på morgenmaden, så man kan sige, at Otto er et morgenbord.

 

"Den er glad for mad og kager," synger Tom McEwan i børnesangen om næsehornet Otto, og naturligvis er der såvel rigtig mad som søde sager på kortet. Jeg er stærkt begejstret for vaflen; en tyk og luftig sprød sag, som serveres varm direkte fra jernet med en syrlig blanding af letpisket flødeskum og solbær.

God er også kringlen, om end man skal være forberedt på, at det ikke er den sædvanlige wienerbrødskringle. Dejen er mere fast og brødagtig, så det er en lidt mere bastant sag end wienerbrødsversionen. Smagen er fin og ren, præget af marcipanfyldet og oplivende brombær.

 

"Kan Otto sige øf?" spørges der i børnesangen, og svaret er ja, for der er flere indslag med svinekød. Nærmest svinsk delikat er den storslåede version af en parisertoast. Det er et godt hvedebrød ristet med smør til en nærmest glaslignende sprødhed.

Vesterhavsosten - en goudatype, der lagres under indflydelse af frisk Vesterhavsluft - er her doseret gavmildt, sådan at den gode skinke ligner en flydende pakning mellem de to skiver ostefyldt brød.

 

Øf er der også i den gode, pikant krydrede ostepølse på tallerkenen med baked beans og spejlæg. Bønnerne er ikke vammelsøde som på et engelsk morgenbord og heller ikke udkogte, men faste og lidt peberstærke i det. Og øf er der i den glimrende muffinsandwich med skiver af ristedt kamsteg fra en Duroc-gris.

 Ja, der er godt med gris på gaflen, men også lidt fiskemad. F.eks. en såkaldt lobster roll, der er en populær ret i USA, hvor man i den forbindelse kalder en bolle for en "roll".

Denne trillede hurtigt og direkte i mål hos undertegnede, for det smørristede hvedebrød var fyldt med en portion meget saftigt og mørt hummerkød i en fedmefuld sauce, peppet op med lidt pikant peberfrugt.

 

Lækkerheden vil ingen ende tage, men det er så som så med fristelser til sundhedsapostle. Jo, man kan få en portion yoghurt eller råstegt tun med haricots vert salat. Men glem alt om sunde smoothier, grøntsagsjuice og den slags, den genre får ikke et ben til jorden her.

Drik i stedet kaffe, og går du meget op i det, vil det nok interessere dig, at Otto er den stolte ejer af en SP9 kaffemaskine. Således kan du få serveret en fremragende drypkaffe, ligesom der naturligvis er almindelig espresso, cappuccino og så videre.

Sidste vers: "Er Otto altid sur?" Nej, det tror jeg ikke, i hvert fald var der ingen morgensure miner hos de venlige unge mænd og kvinder, der bar maden frem til mit morgenbord.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display