"Så lykkedes det endelig" - Tre Michelinstjerner til Danmark
Geraniums Søren Ledet (t.v.) og Rasmus Kofoed (nr. to fra højre) fik tre stjerner i Michelin Nordic Guide 2016. Til venstre for Michelin figuren står danske Esben Holmboe Bang, køkkenchef på Maaemo i Oslo, som ligeledes fik tre stjerner.
Foto: Ole Troelsø
Gourmet Af
Opdateret 10:54 med kommentarer og reaktioner. Den københavnske toprestaurant Geranium høster tre Michelinstjerner som den første danske restaurant.

Se billedserien fra uddelingen her: Michelin-sejren i billeder

"Så lykkedes det endelig," sagde en glædesstrålende Rasmus Kofoed fra Geranium onsdag formiddag på hotel d'Angleterre. "Nu skal vi hjem og leve op til det," sekunderer Søren Ledet, medejer og restaurantchef i Geranium. Han tilføjer, at han mener man altid kan blive bedre.

"Jeg havde intet hørt før i morges. Jeg sad på restauranten og havde lige lagt et stykke ost på brødet, da Michael Ellis fra Michelin ringede"

"Jeg vil gerne blive endnu bedre til at iscenesætte den oplevelse, som vi giver gæsterne."

Rasmus Kofoed fortæller desuden, at de tre stjerner virkelig var en overraskelse.

"Jeg har hørt, at man kontaktes i god tid, hvis man får tre stjerner. Men jeg havde intet hørt før i morges. Jeg sad på restauranten og havde lige lagt et stykke ost på brødet, da Michael Ellis ringede. Han sagde, at jeg skulle se at komme ned på d'Angleterre," griner Rasmus Kofoed og stryger videre.

"Nu skal jeg ind og skåle med personalet, det er jo dem der har været med til at gøre det her muligt," siger Rasmus Kofoed til Børsen Pleasure.

 
Michelin guidens direktør, Michael Ellis, delte kokkejakker med stjerner på. Her får Kadeaus Nicolai Nørregaard sin.

Derudover er der uddelt stjerner til restauranter i provinsen, blandt andet til Restaurant Frederiksminde i Præstø, Kadeau på Bornholm og Henne Kirkeby Kro.

"Jeg havde virkelig ikke troet det, men det er jo fantastisk. Tænk at vi nu har to stjerner," spøger Kadeaus Nicolai Nørregaard, med tanke på at de har en i København og en på Bornholm. Så godt nok er Kadeau ikke en "tostjernet" restaurant, men de har jo teknisk set to stjerner.

Kong Hans Kælder
opnår i år 1 stjerne i 2016 efter en hård kamp for at genvinde æren.

Henne Kirkeby Kro får ligeledes 1 stjerne og sætter Vestjylland på kortet. Ejeren af Henne kirkeby kro køber desuden Kong hans' kælder, den nyhed følger vi op på.

Maaemo
i Oslo med den danske køkkenchef Esben Holmboe Bang får ligeledes tre stjerner.

Noma beholder sine to stjerner og AOC beholder sine to stjerner.

Nu har Danmark i alt 26 Michelin-stjerner mod 21 i 2015.

Geranium-ejer Lars Seier Christensen fejrer de tre stjerner på Facebook:

YEEESSS!!!! ***Sidder i møde, men følger med i Michelin.Hvor er det fantastisk dejligt, at Rasmus og Søren bliver...

Opslået af Lars Seier Christensen på 24. februar 2016


  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�