"Dødens pølser" gav pengeregn over DM i hot dogs
Paul Cunningham i den mexikanske dødningemaske generobrede hotdog-tronen efter to års forgæves forsøg. Her er han fotograferet med Caroline Plovgaard og Caroline Selchau Bloch fra Hotdog DM sekretariatet.
Gourmet Af
Såvel dommerpanel som deltagerfelt var stjernespækket ved det netop afholdte Hotdog DM.

Aldrig har så mange topkokke og gastronomiske ikoner været involveret i en pølse konkurrence, som da stjerner i såvel Michelin som Bocuse d'Or sammenhænge i går mødtes for at hylde den danske hotdog.

"Hele omsætningen på 236.000 doneres til Børnefonden. Alle deltagende kokke og pølsemænd har nemlig selv betalt gildet"

Dommerpanelet var domineret af de gastronomiske ikoner Kenneth Hansen, Wassim Hallal, Jens Peter Kolbeck, Jesper Koch og Per Thøstesen.

 
Wassim Hallal vandt det første Hotdog DM i 2009, i flere år rivaliserede han med Paul Cunningham, og i går debuterede han som dommer. Her er han skudt med agurke-hotdoggen i mund.

Deltagerfeltet glimtede også med stjerner. Bl.a. michelinrestauranterne Gastrome, Henne Kirkeby Kro og Kong Hans Kælder samt andre toprestauranter, bl.a. fynske Sortebro Kro, Treetop fra Vejle, Brdr. Koch fra Aarhus og københavnerrestauranterne Alchemist og Alberto K.

Fra andre gastronomiske segmenter deltog den progressive århusianske restaurant Sårt og den københavnske kæde Madklubben.

 
Fadet fra Pølsemageriet i Silkeborg præsenteres på Bocuse d'Or facon, og der var da også flere Bocuse d'Or kokke med i konkurrencen og dommerpanelet.

Dagens store overraskelse var en regulær underdog, nemlig en pølsemand fra den traditionelle hotdog kategori, som i år brød ind i gourmet kategorien og placerede sig på andenpladsen foran alle stjernekokkene.

Dagens store vinder var børn i Afrika, for hele omsætningen på 236.000 doneres til Børnefondens arbejde, og det er hver en krone fra arrangementet. Alle deltagende kokke og pølsemænd har nemlig selv betalt gildet, altså råvarer, rejseomkostninger med videre for at støtte sagen.
 
Samtlige hotdogs var på gourmet niveau, f.eks. denne fra Jacob Bülow som kommer fra Entré Dining

Vinderen i kategori Moderne Hotdog blev Henne Kirkeby Kro anført af Paul Cunningham, som er konkurrencens veteran, og tidligere indehaver af titlen.

Læs også: Børsen: Vestjysk super-kro er nu Danmarks bedste

I kategorien Traditionel Hotdog, hvor det handler om at hylde hotdoggens inderste væsen, vandt John's Hotdog Deli fra København.

 
Et godt eksempel på hvordan grænserne for fastfood udfordres, er denne burger og hotdog hybrid.

Den der solgte flest hotdogs i kategorien, og således vandt titlen Årets Hotdogkonge, var imidlertid Havnegrillen i Aabenraa. Sidstnævnte blev kåret som Jyllands bedste pølsevogn, ligesom Banjos Pølser blev udråbt som Fyns bedste pølsevogn.

 
Vinderholdet fra Henne Kirkeby Kro, hvis tema i år var den mexicanske helligdag Dødens Dag, men det var langt fra Dødens pølse de serverede, selv om de ser drabelige ud. Den mexicanske hund vandt kategorien Moderne Hotdog og blev dagens bedst sælgende.

Som agurken i pølseenden serverede restaurant Hærværk i Aarhus dagens mest avantgardistiske hotdog, og vandt således titlen Årets kreative Hotdog 2016.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display