Iværksætter vil gøre Carlsberg Byen til Danmarks største vinkælder
"GoMore-manden" Søren Riis var træt af ikke at have plads til al sin gode vin i hjemmet. Nu laver han så en gigantisk vinkælder under Carlsberg-byen, hvor du kan have din vin på køl, og få den bragt ud når den skal drikkes.
Pladsmanglen i København er et velkendt fænomen, og mange må være særdeles kreative for at udnytte de sparsommelige kvadratmeter i lejlighederne. Den begrænsede boligplads efterlader sjældent rum til, at vinelskeren har mulighed for at udleve passionen for gode druer med en stor vinsamling.

Det problem har Søren Riis, der er medstifter af den deleøkonomiske succes GoMore, fundet et svar på. Idag slår han nemlig dørene op til det, der på sigt skal blive Danmarks største vinkælder med plads til 100.000 flasker vin. 

 "Folk interesserer sig i stigende grad for vin, og der er mange, der bruger mange penge på gode vine. For mange, der bor i lejligheder, er problemet bare, at de har begrænset plads til at opbevare den, og det vil vi hjælpe dem med," siger Søren Riis, der startede virksomheden, fordi han selv var frustreret over den manglende plads til opbevaring af vin. 

 
"Min hustru er fra Frankrig, og for halvandet års tid siden havde jeg nogle flasker vin med hjem, men jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre af dem, så jeg placerede dem oven på et tøjskab, og så var det ved at brase sammen. Så tænkte jeg, at jeg enten kunne købe et vinkøleskab eller løse problemet, som mange vinelskere i lejligheder står med," fortæller Søren Riis.

Sammen med Morten T. Sørensen, ekspert i deleøkonomi, og tidligere sommelier hos Michelin-restauranten Noma Anders Frederik Steen har han startet Urban Wine Box, der skal  gøre det muligt for Københavnerne at opbevare deres vin gratis. I lejede lokaler, der har de hængende haver som nabo, og Carlsberg-byen hvilende oven på sig, ligger vinkælderen, hvor Urban Wine Box vil give vin-aficionados plads til at opbygge deres egen unikke vinsamling. 

 
Her i kælderen under Carlsberg skal der snart være vine i tusindvis.


Markedplads for vinelskere

Vinkælderen skal fungere som en markedsplads, hvor vinelskere kan mødes og dele deres passion for gode druer og samtidigt handle med hinanden.

"Konceptet bygger på det, vi har i GoMore, og det der har udviklet sig omkring deleøkonomien. Det er gratis at opbevare vine, men når man handler med hinanden, så tager vi 7,5 pct. som transaktionsomkostning," siger Søren Riis.

 Hele vinkælderen er bundet sammen af en app, hvor brugerne hele tiden kan se, hvad de selv har, og hvad andre har af vin i kælderen. På app'en er det også muligt at sætte vine til salg, som andre kan gå ind og byde på.

Ambitionerne er til at føle på hos den nystartede virksomhed, der gerne vil ekspandere til Berlin, Paris og New York inden for to år.

"Målsætningen er, at vi om et halvt til et helt år har fyldt tre fjerdedele af kælderen op, så der er omkring 70.000 flasker, og så er det spændende at se, hvad den bliver fyldt op med, og om vi kan blive den mest interessante markedsplads for vin. Det håber vi på," siger Søren Riis.

 
"Når du er ude ved en ven, og I skal have en god flaske vin, så kan du få den leveret fra din egen samling. På sigt skal det være sådan, at du kan sidde til et middagsselskab et sted og foreslå, om vi ikke skal drikke den er fantastiske vin til den næste ret, og så bliver den leveret inden for en time," siger Søren Riis, der fortæller, at konceptet kun fungerer i København.

Bringer ud hvor som helst

Ud over at give husly til Københavnernes vinflasker og skabe en handelsplads for passionerede vinelskere, så vil virksomheden på sigt gøre det muligt, at kunderne kan få leveret deres vine ud til hjemadressen via den tilknyttede app.

Servicen er en del af forretningsmodellen, hvor kunderne selv betaler for leveringen plus et gebyr til Urban Wine Box.

"Der er en convenience i at få det bragt ud. Skal man have bragt en vin ud til 1000 kr., så betyder det ikke så meget, om du skal betale 150 kr. for at få den bragt ud," forklarer Søren Riis. 

 
Vinkælderen skal ligge i den nyopførte Carlsberg-by, hvor flere dyre byggerier ligger side om side med studieboliger og bryggeriets gamle produktionsbygninger.

Ligger i smørhullet blandt velhavere

Selv om planerne om udlandet er store for trekløveren bag Urban Wine Box, så er det ikke noget tilfælde, at de har valgt at starte ud i København.

"I København er der tusindevis af gourmet-brugere, og vi er en international gourmet-hovedstad med mange Michelin-restauranter, så vores koncept passer godt til det segment," siger Søren Riis og fortsætter:

 "Det er netop vinentusiaster og gourmet-segmentet i storbyen, som vi er ude efter. Det behøver ikke være folk, der drikker dyre vine hver uge, men det kan også være vininteresserede, der gerne vil opbygge en samling og så åbne en god flaske en gang imellem," fortsætter han. 

Placeringen under Carlsberg-byen er derfor intet mindre end unik for den nystartede virksomhed. Ud over, at temperaturen i vinkælderen naturligt ligger på 13 grader, så ligger den også i et smørhul, der er omgivet af velhavere.

"Over tid kommer der 3000 luksuslejligheder i Carlsberg-byen, og samtidigt er vi meget tæt på det indre Frederiksberg og Vesterbro, så der er et købedygtigt og interessant publikum lige om hjørnet," fortæller Søren Riis.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display