I dag kommer de nye Michelin stjerner
Køkkenchef Klaus Henriksen (t.v.) fra Dragsholm Slot i samtale med køkkenchef Kristian Baumann, mens de venter på flyet til Stockholm tirsdag eftermiddag. Foto: Ole Troelsø
Gourmet Af
Sneen daler i Stockholm her klokken 7.30 og om få timer gør michelinstjernerne det også. Spændingen er som sædvanligt stor, for Michelin guiden er og bliver det helt store benchmark for danske restauranter.
Og ikke som førhen kun i København, nu er guiden ude i hele landet, og netop det forhold skaber ekstra stor spænding i år.

Jeg rejste fra København tirsdag eftermiddag, og med samme fly var såvel køkkenchef Klaus Henriksen som direktør Mads Bøttger fra Dragsholm Slot i Vestsjælland.
Det er en kraftig indikation i retning af at restauranten skal have en stjerne, for det er ikke sandsynligt, at Dragsholm folkene ville drage helt til Stockholm blot for at se andre få stjerner.
I flyet var også folk fra restaurant 108, Nomas bistro, der ligesom Dragsholm er oplagt nyt stjernemateriale i 2017 udgaven af den betydningsfulde guide.

Men som sagt er dette kun indikationer, og der er adskillige andre restauranter i Danmark, som kan bære en stjerne, uden at de har en, f.eks. Ti trin ned i Fredericia, Tabu i Aalborg, Ruths Hotel i Skagen for blot at nævne nogle.
Klokken 10.00 begynder Michelins pressekonference, og så får vi se hvordan stjernebilledet tegner, for gætterier der mere eller mindre er grebet ud af luften vil jeg spare jer for.

Dørene til pressekonferencen åbner klokken 9.00, og vejen til friskbagte croissanter ligger åben. Der bliver dog først gjort indhug i dem en halv time senere, hvor deltagerne begynder at strømme ind. Her klokken 9.30 er der vel omkring 75 personer til stede i lobbyen, flest pressefolk men også kokke og andre restaurantfolk.

Fra Danmark er Paul Cunningham og Gary Dason, Henne Kirkeby Kro og Elvio Milleri, Era Ora til stede. Selv om jeg betragter 108 og Dragsholms tilstedeværelse som et tegn på, at de skal have en stjerne, så tør jeg ikke håbe på, at hverken Henne Kirkeby eller Era Ora skal have yderligere en, end den de har i forvejen.

Elvio Milleri fortæller da også, at han er her, fordi han i forvejen var i Stockholm, og Paul siger han er her for at fejre med en kær kollega, der skal adles af guiden.

oltr@borsen.dk

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display