Overset topkok slår til på nyt luksushotel
Jeppe Foldager (tv.) efter 2. pladsen i Bocuse d'Or.
Foto: Scanpix
Gourmet Af
Når Københavns nye luksushotel, Nobis Hotel Copenhagen, åbner i september, bliver det med en restaurant i topklassen, anført af Jeppe Foldager, som i 2013 vandt sølv ved Bocuse d'Or, det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Med en status som verdens andenbedste kok, var det forventligt, at han ville stige yderligere til tops på den hjemlige restauranthimmel, hvor han arbejdede på restaurant Alberto K i København. Men trods den sensationelle Bocuse sølvmedalje, blev - den nu lukkede - restaurant Alberto K, aldrig rigtig taget til nåde af Michelin guiden.

Jeg tror det skyldes, at guiden for længe siden har forbigået restauranten, og bare syntes det var et forstyrrende element, at skulle tage stilling til stedet endnu engang, efter at Foldager kom på broen.
For der er ingen tvivl - som i slet, slet ingen - om at restauranten på såvel mad- men også på service- og vinsiden hørte til de allerbedste herhjemme. Jeg vil ikke nævne navne, men der er michelinbestjernede danske restauranter, som præsterer langt under hvad Alberto K gjorde under Foldager.

Men nu får guiden chancen for en frisk start, når Jeppe Foldager slår dørene op for restaurant Niels på adressen Niels Brocks Gade 1 i København, hvor han overlader restaurantgulvet til sommelier Isabel Gin Christiansen.
Han får således en god ballast til køkkenet, der bliver mindre fransk præget end vi er vant til.
"Det bliver en moderne men klassisk restaurant, hvor Skandinavien får mere plads, end tilfældet var på Alberto K," forklarer Jeppe Foldager.
"Vi kommer til at køre med et a la carte udvalg af den madstil, jeg har udviklet gennem de seneste ti år, men det bliver primært med nordiske råvarer, da jeg er blevet overbevist om, at man ikke kommer til Danmark for at fylde sig med Bresse kyllinger og franske oste. Det kan man jo gøre alle steder, så jeg sætter hårdt ind, for at finde de bedste produkter som passer til min stil," siger Foldager, som dog understreger, at der ikke bliver tale om nogen nordisk restaurant.

"Det er et dogme, jeg ikke vil påtvinge mit køkken, for jeg er jo opdraget i den franske tradition. Mit mål er at 70-80 pct. af råvarerne skal komme fra Norden og resten fra andre lande, fjerne som nære."
Foldager fortæller, at restauranten bliver indrettet i den nordiske design stil med Kay Bojesen bestik, porcelæn fra Norge og nogle håndlavede effekter fra en trædrejer i Lønstrup. Der kommer blå Dinesen gulve og en facade beklædt i messing/kobber samt en stor gårdhave foran restauranten.
Den åbner i september 2017 på Hotel Nobis, der drives af en familieejet gruppe inden for beværtningsbranchen, som hidtil udelukkende har opereret i Sverige.
oltr@borsen.dk

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display