Wienerschnitzel og frikadeller i det gamle Noma
Thorsten Schmidt, kok på Barr
Foto: Ole Troelsø
Gourmet Af
I morgen onsdag åbner restaurant Barr, der er et partnerskab mellem Noma og kokken Thorsten Schmidt, og her kan du få et kig indenfor.

Turisterne stimler stadig sammen og fotograferer den bygning, som i årevis har huset verdens mest berømte restaurant.Men Noma skiltet er skruet ned, og i morgen erstattes det af "Barr" som er navnet på den nye restaurant, ejet af Noma og kokken Thorsten Schmidt, som i en årrække har været kendt som en af landets førende innovative kokke.
Han har været mest aktiv i Jylland, men René Redzepi inviterede Thorsten Schmidt med som partner og chef for den nye restaurant, der slår dørene op i morgen onsdag 5. juli.

Thorsten Schmidt forklarer, at restauranten tager udgangspunkt i de kulinariske traditioner i bl.a. Skandinavien, de britiske øer, Tyskland, Holland og Baltikum. Han vil skabe en slags pendant til Middelhavskøkkenet, men i modsætning til det nye nordiske køkken, er det ikke meningen at skabe noget nyt som sådan.
"Når man siger Middelhavskøkkenet, tænker man straks på tomater, vin og varme. Den samhørighed der er mellem landene ved Middelhavet, fra Sydfrankrig over Spanien til Grækenland med mere er skabt gennem tusinder af års fællesskab. Den fælles latinske sprogstamme, overvejende katolske religion og et varmt klima, ligesom vi i landene mod nord er protestanter, taler germanske sprog og drikker øl," forklarer Thorsten Schmidt, som i morgen klokken 17.00 slår dørene op og præsenterer menuen, der indtil da holdes hemmelig.
Dog kan det røbes, at der bl.a. kommer wienerschnitzel og frikadeller på bordet, ligesom øl og snaps bliver rigt repræsenteret.

oltr@borsen.dk

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display