Toprestauranter dominerede i Danmarksmesterskaberne for kokke og tjenere
Jesper Dams Hansen fra restaurant Babette i Vordingborg er Årets Kok 2018.
Foto: Claes Bech-Poulsen
Gourmet Af
Da Danmarks bedste kok og tjener i går blev kåret, var det to restaurantmæssige ikoner som dannede bagtæppe.

Årets Kok 2018 Jesper Dams Hansen kommer nemlig fra restaurant Babette i Vordingborg, mens Årets Tjener 2018, Nicolai Martens kommer fra restaurant Kong Hans Kælder i København. Og selv om Babette ikke omtales så ofte som restaurant Kong Hans, så er det ikke desto mindre en af landets førende restauranter, hvilket bl.a. fremgår i den seneste anmeldelse af restauranten her i avisen.

Læs anmeldelsen af Babette her:
http://pleasure.borsen.dk/gourmet/artikel/11/171844/.html?hl=YToxOntpOjA7czo3OiJCYWJldHRlIjt9

Der var ti kokke i finalen, som afvikledes under Food Expo i Messecenter Herning. De arbejdede bl.a. med råvarerne stenbider, jomfruhummer, lammesaddel, nyrer og brisler samt en dessert over konkurrencens i alt seks timer.

Vinderen, den 34 årige Jesper Dams Hansen lavede til forret en quenelle med blanquette sauce, crustade med emulsion og stenbiderrogn, syltet cannelloni på squash med kerner og stegt jomfruhummer.
Til hovedret stegt lam med gulerod, vaffel med braisseret bov, sprød kartoffel med emulsion, stegt selleri med pure.
Desserten var støbt hvid chokolade med havtorn ganache, chokolade canalé, pæremousse, orange soufflé, kakaois, citronperler, maderia-syltede pærer, kakao
tuille og mælke emulsion.

Andenpladsen i Årets Kok gik til Marc Foged Stockmarr fra God Smag i Hellerup nord for København, mens Kristoffer Ringsing fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia vandt bronze.

Samtidig med Årets Kok dystede fem af landets dygtigste tjenere om titlen som Årets Tjener. Her vandt 26 årige Nicolai Martens fra Kong Hans Kælder. Sølvmedaljen gik til Karina Grand Kannegaard fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og bronzen til Simon Kvist Bjerre fra Restaurant Tabu i Aalborg.

Det er værd at lægge mærke til, at restaurant Ti Trin Ned viser flaget, med med finalister i såvel Årets Kok som Årets Tjener.


Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display