Nyt stort Street Food marked på Refshaleøen præsenterer en række af verdenskøkkener
Gourmet Af
I dag åbner 54 boder med fortrinsvist mad og drikke men også bæredygtige varianter af bl.a. håndsæbe og tekstiltryk på Refshaleøen, som en afløser for markedet på Papirøen. 

 For et par uger siden åbnede folkene bag det gamle Copenhagen Street Food et mini street food market bag det gamle Noma. Men her fredag eftermiddag går det for alvor løs lidt længere ude på Refshaleøen, hvor Reffen indvies af overborgmester Frank Jensen.

Mens jeg venter på havnebussen fra Nyhavn, er en stor entreprenørmaskine i gang med at fjerne de sidste rester af den hal, som husede Copenhagen Street Food. Og det kan virke symbolsk, at det sker indenfor de samme timer, hvor afløseren åbner.

Havnebussen lægger til ud for restaurant Amass nær Reffen, som i øvrigt snildt kan nås pr. bil, da der er rigeligt med parkeringspladser i området, og en cykeltur over Inderhavnsbroen er jo oplagt. Men jeg spadserer, og føler mig hensat til madmarkedspladser i Thailand eller Indien, som jeg snubler afsted på hullet asfalt, gennem skramlede baggårde, forbi forfaldne industribygninger og hen til den lille containerby, hvor madboderne er ved at åbne.Konceptet handler ikke kun om mad, også om at stedet skal være et såkaldt iværksætter hub, hvor madentreprenører, kunsthåndværkere og andre kan spire og gro i alt 14 små og mellemstore kreative værksteder er der lavet plads til.

Alle skal arbejde efter dogmerne "Reduce & Reuse", som sætter kursen for Reffens bæredygtige profil, og stadeholderne får nedslag i huslejen hvis de certificeres med det økologiske spisemærke; bronze, sølv eller guld. De opfordres også til at lade være at svine med ressourcer i det hele taget, f.eks. ved at bruge tallerkener og bestik der kan komposteres og reducere madspild.

 

Og mad er hvad Reffen synes først og fremmest at handle om, den fylder mest, konstaterer hvor jeg møder boder med mad fra op mod 40 forskellige verdenskøkkener. F.eks. ceviche fra Peru, grillet lam fra Rumænien, satay fra Malaysia, sticks fra Filippinerne, gyros fra Grækenland og Italiensk polenta samt enkelte veganske indslag.

Eftersom jeg besøgte Reffen i timerne før åbningen var de fleste boder endnu kun ved at gøre klar, så der blev der ikke tale om prøvespisning i denne omgang.
Men hold øje med Børsen, jeg skal nok gøre min pligt inden længe.

 

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display