Danmarks deltager ved kokkenes EM får godt skudsmål af eksperter
Kenneth Hansen under konkurrencen, i forgrunden træner Rasmus Kofoed (t.v.) og Francis Cardenau. Foto: Foodscene.
Gourmet Af
"Drengene gjorde det fantastisk," siger Rasmus Kofoed om Kenneth Toft Hansen og hans assistent Christian Wellendorf, som hårdt presset på tid dog nåede at aflevere 15 sekunder før fristen.

Således var der ingen minuspoint på den konto, ligesom de arbejdede sikkert i køkkenet, fortæller Rasmus Kofoed, der er fortrøstningsfuld med hensyn til placeringen, der offentliggøres her omkring kl. 18.00. Men han tør ikke spå om den endelige placering.

"Jeg har ikke smagt konkurrenternes mad, så jeg har ingen fornemmelse af den indbyrdes placering. Og det afgørende er jo også, hvad dommerne mener," siger Kofoed, som virker lidt bekymret over spaghetti situationen. Sidstnævnte var konkurrencen såkaldte mystery ingredient, og først offentliggjort lige ved konkurrencens begyndelse.

"Jeg tror der var et par dommere, som havde svært ved at finde spaghettien, og det var fordi vi havde arbejdet med den og b.la. lavet et granulat," forklarer den danske træner, som på et enkelt punkt godt tør erklære Danmark som topkandidat nemlig hvad angår fadet med kød.
"Kenneths fad var det suverænt flotteste, og det smagte derefter," siger Rasmus Kofoed, og samme toner lyder fra Francis Cardenau, som var en af dommerne.

"Det danske kødfad var dagens bedste. Det var smukt, og så smagte det fantastisk, kødet var varmt, saucen kraftig og krydringen præcis med masser af timian," siger Francis Cardenau, som tror på, at Danmark kommer på podiet, og hvis ikke, så i hvert fald ender blandt de fem første.
Francis Cardenau har fulgt Kenneth Hansen i de tidligere konkurrencer, og vurderer, at det han præsterede i dag har været det bedste nogensinde.
Om det er nok, vil vise sig om en times tid eller to.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display