Rammerne er sat for Københavns næste restaurant sensation
Gourmet Af
Rasmus Munk afslører nu de første detaljer om den nye Restaurant Alchemist, der tegner til at blive en gevaldig og banebrydende sag, finansieret af Lars Seier Christensen.

Da den unge Rasmus Munk i 2015 kom til København for at åbne en restaurant med molekylær gastronomi og nærmest alkymistiske tendenser, var der mange som tvivlede på projektet.

Skeptikere så det som en tilbagevenden til 00'ernes molekylære gastronomi, men gæsterne elskede det, og Rasmus Munk markerede sig som en kreativ kraft, hvis vingefang rakte langt udover at være en genoplivning af den hedengangne spanske restaurant El Bullis repertoire.


Den lille Restaurant Alchemist blev en stor succes, som Rasmus Munk imidlertid satte på pause, for at transformere til noget langt større med økonomisk hjælp fra førnævnte Seier, der i forvejen er aktiv som investor i Restaurant Geranium, som med sine tre stjerner i Michelinguiden er Danmarks højest rangerende i det medie. 

Med investeringen i Alchemist bevæger Lars Seier sig dog i en helt anden retning, da der her lader til at blive tale om en slags gastronomisk oplevelsescenter, i en stil vi ikke har set før.


Der har været en del hemmelighedskræmmeri om projektet, men nu løftes sløret for, hvad der kommer til at gemme sig i hallen på Refshaleøen bag en to tons tung bronzedør.

I den nye restaurant tones det molekylære alkymistiske aspekt ned, og viger for betegnelsen Det holistiske køkken, hvilket skal beskrive en madstil der ikke begrænses af teknik, kultur og tradition. Rasmus Munk har især fundet inspiration i den japanske sans for at udvælge råvarer med ekstrem kræsenhed, ligesom en nyfunden kunstinteresse har udvidet hans horisont.

Det har ført til samarbejder med kunstnere, skuespillere og andre som vi bygge skiftende kunstinstallationer som manifesteres i to sanseoplevelsesrum, hvor kunsten møder maden
"Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med de første to temaer, New York City og LGTBQ. Det bliver fantastisk at få stillet et lærred til rådighed udover den velkendte tallerken, hvor vi kan sprede vores budskaber gennem kunst og teater," siger Rasmus Munk.

På restaurantens anden sal er en glasvæg mellem køkkene og spisebaren beklædt med en folie, der skaber et skyggespil, når kokkene bevæger sig rundt i køkkenet., men for at der ikke går alt for meget gøgl i sagerne, har Rasmus Munk ansat dramaturgen Louise Rahr Knudsen som Creative Manager, da han er opmærksom på risikoen for, at de kunstneriske ambitioner risikerer at ende i gøgl, hvis ikke løjerne styres med omtanke.De japanske principper og indflydelse fra kunstens verden parrer han i et samarbejde med en række eksperter fra fødevareindustrien. Man kan således forvente en slags krydsbefrugtning mellem enorm kræsenhed, et åbent og følsomt sanseapparat og knivskarp videnskab i menuen. Som i øvrigt tegner til at blive den hidtil længste på dansk grund, da der bliver tale om 50 serveringer, som man får hele aftenen til at nyde. 

Også på vinområdet er der tale om betragtelige ambitioner idet kælderen kommer til at rumme over 10.000 flasker, og eftersom Lars Seier Rasmussen er medejer og den glade giver, vil det formentlig ikke være naturvin, der dominerer.

I det hele taget er der lagt op til herligt unaturlig restaurant, der potentielt kan give København endnu en seværdighed - eller tør man skrive spisværdighed - i verdensklasse.

Rasmus Munk i lokalerne der kommer til at rumme den nye restaurant Alchemist Foto: Søren Gammelmark.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�