Bocuse d'Or 2019: Verdens bedste kok er Kenneth Toft-Hansen
Kenneth Toft-Hansens grøntsags- og skaldyrsret. Foto: Claes Bech Poulsen
Gourmet Af
Her til aften lige før præmieceremonien ved Bocuse d'Or konkurrencen i Lyon, blev der vist en video til minde om Paul Bocuse, med forskellige klip fra tidligere konkurrencer. Heri var netop et glimt fra en tidligere præmieoverrækkelse, hvor Paul Bocuse åbnede kuverten og udråbte Danmark til vinder.

 Det var fra 2011 dengang Rasmus Kofoed vandt guld, og det fik her til aften hjerterne til at hoppe i alle danske tilskuere. For nu var vi tæt på det øjeblik, som den danske deltager Kenneth Toft-Hansen og hans coach, selv samme Rasmus Kofoed, har set frem til i lang tid. Nemlig det øjeblik hvor medaljerne overrækkes.

Danmark gjorde en fin figur i går, hvor holdet var på banen på konkurrencens første dag, og hvor alting gik som det skulle. Det gik så strygende, at Kenneth Toft-Hansens medhjælper, Christian Wellendorf, vandt prisen "Best commis" altså bedste assistent. 

 

Bronzemedaljen gik til Norge, og det måtte være tegn på, at Danmark landede højere oppe, for Norge var en favorit og Danmark syntes på niveau. Sølv gik til Sverige, som ligeledes var anset som en mulig vinder, og nu var spændingen næsten uudholdelig.

Kunne det være rigtigt, at Danmark skulle nævnes først i en video, så i forbindelse med "best commis" og så igen på det allervigtigste tidspunkt når guldet gives? Ja! 

Kenneth Toft-Hansen har endelig vundet det Bocuse guld han har jagtet i årevis, bistået af assistenten Christian Wellendorf og sidst men bestemt ikke mindst Rasmus Kofoed, der således oplevede endnu engang at stå på podiet når der blev givet guld.

 

"Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste 'commis'! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres," siger Kenneth Toft-Hansen, som ligeledes roser sin coach.

"Det har været et kæmpe privilegium at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten," siger Kenneth Toft-Hansen.
Menu:

Tallerkenretten 'Nature'
'Chartreuse' med østers, muslinger og grøntsager
Puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme
Grønt æble, rygeost og estragon
Cremede muslinger med blomkål og tang

 

Fadretten 'Winter Flora Danica'
Kalvekam med brisler, enebær, persille & citron
Selleri-'ben', Vesterhavsost og sprød jordskok
Rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt
Mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler
Friskt æble og glaskål
Estragon, rygeost og snegleæg
Kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

Nationalt element:
Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost

oltr@borsen.dk

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display
�