Er dette Danmarks bedst skjulte michelinstjerne-restaurant?
Restaurant Alouette er med i det seneste afsnit af Børsens nye podcast "Til bords med Ole Troelsø".
Gourmet Af
For nogle uger siden fik Restaurant Alouette en stjerne i Michelinguiden, og det kom bag på alt og alle. Alouette åbnede i sommeren 2018 og fik ganske vist en fin anmeldelse i Børsen, men det var som om, restauranten ikke rigtig blev opdaget i den brede offentlighed.

Bag restauranten står danske Camilla Hansen og amerikanske Nick Curtin, som mødtes, da hun arbejdede som fotomodel i New York. Han var godt på vej til en karriere som stjernekok, men søgte lidt ned i markedet, da parret flyttede til Danmark.

Her arbejdede han for bl.a. Cofoco, Hereford Beefstouw og Almanak mens Noma ikke stod på programmet. Ikke fordi han ikke havde evnerne, men fordi han ikke var parat til at lade sig opsluge.

Det var Andrew Valenzuea derimod, han er Nick Curtins med-køkkenchef og har arbejdet på Noma ad to omgange, ligesom han var med til at starte Restaurant Taller.

Et af landets mest interessante projekter

Sammen har de tre skabt Alouette, som er et af Danmarks mest interessante restaurantprojekter lige fra beliggenheden i skramlede Islands Brygge-omgivelser over den meget personlige madstil, der bryder med tidens klichéer til beslutningen om, at de kun vil arbejde tre dage om ugen.

Det ændrer Michelinstjernen ikke ved, for Camilla, Nick og Andrew vil have tid og overskud til kreativitet og familieliv.

Det fortalte de mig om, da jeg spiste frokost på Alouette kort efter, at det var blevet en Michelin-stjernerestaurant.

Lyt til podcast-afsnittet her:


Sidder du med din iPhone? Så kan du abonnere på Ole Troelsøs podcast HER. Er du Android-bruger? Så kan du abonnere HER

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display
�