Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage
Champagnebossen Benoit Gouez er gæst i det nyeste afsnit af podcasten "Til bords med Ole Troelsø".
Gourmet Af
Podcasten "Til bords med Ole Troelsø" er ude med nyt afsnit.

Lyt med
HER

Introduktion:

Benoit Gouez er Chef de cave hos Moet & Chandon, verdens suverænt største champagneproducent. Selvom det er en storindustri i genren, er det ikke en champagne, som lider under stordriften, om end det er en populær stil, som ikke altid falder i god jord blandt champagnesnobber.

Men de kan til gengæld søge trøst i vintage udgaverne, f.eks. 2009 Grand Vintage rosé, der er aktuel som vinder af Børsens store rosé champagnetest.

Til 588 kr. flasken er det et godt køb, ikke mindst set i lyset af, at den lyserøde champagne besejrede såvel 2006 Dom Perignon som Krug rosé i blindsmagningen. 

Jeg mødte Benoit Gouez i sidste måned og skrev efterfølgende en artikel i anledning af 150 års jubilæet for husets Brut Imperial, som er verdens bedst sælgende champagne.

Mød den usnobbede vinmand

Det var en interessant frokost, hvor jeg lærte Benoit Gouez at kende som en aldeles usnobbet vinmand, som ikke lader sig kue af stive traditioner, men går sine egne veje.

Siden han tiltrådte som Chef de cave har han halveret sukkerindholdet, den såkaldte dosage i Brut Imperial, og det er teknikaliteter som disse, der tales om i den podcast, som interviewet med vinmageren er blevet til.

Da undertegnede ikke taler fransk og Benoit Gouez ikke dansk, foregår samtalen på engelsk, og som sagt er det en kende nørdet med fransk accent i tilgift.

Nu er du advaret.

Lyt til podcasten HEREr du iPhone-bruger? Så kan du abonnere på Ole Troelsøs podcast HER. Er du Android-bruger? Så kan du abonnere HER.

oltr@borsen.dk

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�