Lækkert mexicansk gadekøkken på Vesterbro
La Neta i Københavns Istedgade er et godt sted at svinge forbi og stille sulten efter tacos, enchiladas med mere, og skylle efter med Mikkeller-specialøl.
Foto: Asbjørn Sand
Gourmet Af
Omgivelserne er smarte, men yderst spartanske i den propert renholdte restaurant La Neta, som her i sommertiden nærmest går i ét med Istedgade.
De fleste siddepladser er nemlig på bænkene ved de fælles langborde, som står på det brede fortov, hvor man kan nyde eller hade lyden af forbipasserende motorcykler m.m.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvor man skal bestille og fornemmer samme forvirring hos andre kunder. Det er som at stå ved en bar i nattelivet, hvor forestillinger om kødannelse og turordning virker omsonst.
Men de to unge mennesker, som står ved hver deres kasseapparat, er venlige og imødekommende, så man må vel bare tage en dyb indånding.
Jeg bestiller omsider, betaler på stedet og får udleveret et lille apparat, som vil blinke og brumme, når maden er klar.

 

Øllet vil den unge mand bringe ned til min plads, når han lige får skiftet fustagen, og det er en venlig gestus, som virker kendetegnende for hele stedets tone.
Ved langbordene udenfor er der rigtig gode muligheder for at kaste sig ud i et af tidens modefænomener, nemlig "social dining". Jeg er dog så heldig at finde frem til det eneste traditionelle tomandsbord indenfor og overlader således fællesspisningens lyksaligheder til medmenneskene udenfor.

Yuzu-øllet kommer, det smager fremragende, og det er forventeligt, da ølfirmaet Mikkeller er medejer, og flyder i de ti haner, som udgør øludvalget. 17 minutter efter brummer og blinker det lille apparat, som tegn på, at jeg nu kan gå op og hente maden ved køkkendisken.
Ved siden af disken er et udvalg af forskellige salsaer i varierende stærkhedsgrad angivet på et lille skilt, samt friskhakket løg og koriander. Sådan en buffet er en udfordring, når der er en stadig strøm af gæster, som forsyner sig. Men jeg er imponeret over, hvor ofte en medarbejder går hen og tørrer af og i det hele taget opfrisker salsa-stationen.

 

Apropos salsa-station så spilles der høj salsa og anden mexicansk klingende musik i højttalerne, hvilket medvirker til at skabe en livlig værtshusstemning, som gør, at man sænker skuldrene og bestiller en øl mere.
Maden bærer præg af friskhed, hvilket stemmer godt med den intense stemning, der synes at herske ude i køkkenet, hvor fire voksne mennesker med determinerede udtryk i ansigterne og sorte gummihandsker på hænderne kører på.
Der serveres på dels porcelæn, dels ståltallerkener, hvor de forskellige retter fremstår prunkløse, det varme er varmt, det sprøde er sprødt, og krydderiniveauet er livligt uden at brænde nogen af.

Guacamolen er en stor fornøjelse, avocadoen er grofthakket, løgene friskhakkede og tomatternene har fin form, smagen er syrligt frisk med et pikant chilipræg fra salsaen på toppen af den lysegrønne avocadomos.
Jeg får i øvrigt dobbelt tacochip servering, for retten med braiseret svinekød ankommer med det saftige møre kød liggende øverst på chipsene.
Der tilbydes såvel majs- som hvedetortillas, og jeg prøver dem med dels kylling, mør, saftig og med et delikat præg af røg, såvel som med skiver af den lækre El Pastor.

 

Nej, det er ikke en præst, som roterer på grillspyddet, med pastor menes i denne forbindelse hyrde. Så kunne man tro, det var lamme- eller gedekød, ikke mindst da det var libanesiske indvandrere, som i sin tid bragte shawarma til Mexico. Men de fleste var kristne og havde således ingen problemer med at fordøje svinekød.

Det har jeg heller ikke, for jeg får indimellem en mezcal at styrke mig på, mens jeg spiser mig igennem menuen, som virkelig er en fornøjelse.
Nogen fornøjelse er det ikke ligefrem at sidde på de hårde stole i et lokale, som sværmer med folk, der går frem og tilbage, og i øvrigt på forbilledlig vis selv tager ud af bordet, når de er færdige med at spise.
Det er god stil, og som sagt er tonen god, så snyd ikke dig selv for denne mexicanske spiseoplevelse, den er i sandhed god.
oltr@borsen.dk

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�