Når du har hørt denne podcast, forstår du bedre, hvorfor Noma er foran alle andre
René Redzepi er gæst i podcasten Til bords med Ole Troelsø.
Foto: Rasmus Weng Karlsen
Gourmet Af
Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? 

"Vi har otte mand dedikeret til kun at lave nye ting. De står ikke og hakker løg. De kigger på den næste fermentering, den næste tekstur, det næste knækbrød. Det foregår i test- og fermenteringskøkkenet, og to af dem, som arbejder i fermenteringskøkkenet arbejder udelukkende på at lave den næste smag."

"Når de har lavet en ny smag, ryger den videre til testkøkkenet, hvor der står det, man nærmest kan beskrive som alkymister. De står og blander alle de nye smage for at finde ud af, hvad der giver en effekt, når den rigtige mængde af de forskellige smage blandes sammen. Her er fokus på at skabe en overraskende effekt, men også en oplevelse af total velsmag." 

Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø dykker ned i den fascinerende verden i det nye afsnit af podcasten Til bords med Ole Troelsø.

"Oftest er der hele tiden muligheder. Det er os, der stopper med at se dem. Og det er en vores største fjender. Det er, når vi stopper med at se muligheder i vores daglige arbejde," siger René Redzepi.

Lyt til podcasten herunder eller find den dér, hvor du normalt lytter til podcast:  

Andre læser dette lige nu

Nye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Læs seneste udgaver

�