Jakkesæt på 5 min. fra kendis-skrædder
Mens de fleste ser salget dale, har designeren David Andersen succes hos virksomheder med skræddersyede jakkesæt. Han, der ellers er kendt for sine kreationer til kendis-Danmark, tropper op og måler op i deres frokostpause. Foto: Thomas Nielsen
Portræt Af
Fem minutter tager det blot. At måle Inge-Hanne Tegnanders krop op, så den kan blive klædt i et skræddersyet jakkesæt fra top til tå. Han er manden bag håndboldspilleren Mikkel Hansens sæt til gallashowet Sport 2011 i januar og bryllupsuniformen til både Rene Diff og Allan Nielsen "Jeg vil gerne have, at jakken får ridejakkestil. Og slanke ærmer. Og markeret talje. Og så skal det være nedtonet lækkert. Ikke noget, der skinner i øjnene," siger hun, der er country manager i firmaet Dornbracht, der producerer armaturer og har til huse på Holmen i København.

Designer og assistent

Designeren David Andersen er troppet op med sin assistent Søren Schmidt, så de mellem udstillingsbadeværelser og mødelokaler kan måle de syv medarbejdere op, der har bestillinger klar på jakkesæt og spadseredragter.

Kunderne kan med egne øjne og fingerspidser vælge mellem materialer og farver

For trods spareiver på de fleste områder i både mikro- og makroøkonomi i dette land myldrer det ind med bestillinger på skræddersyede jakkesæt hos den danske designer.

Syr i Italien

Han og hans team rejser rundt til virksomheder i hele landet og tager mål og imod bestillinger, og månedligt bliver det til omkring 50 jakkesæt til mellem 4000 og 4500 kr., som bliver syet op i Italien og færdiggjort i hans værksted i det indre København.

Læs også:
Slipset er sendt i skammekrogen
Erhvervsfolk smider jakkesættet
Diamant-trend til 8,5 mio. kr. grammet

"Jeg har på fornemmelsen, at folk gerne vil gøre noget godt for sig selv, selvom der er lavvande i kassen. Og et af vores jakkesæt er trods alt en overkommelig udgift. Det kan godt være, der er krise, men det vil man i hvert tilfælde ikke udstråle," siger David Andersen, der ellers er kendt for sine kreationer for kendte og kongelige til alskens arrangementer med en rød løber.

Han stod f.eks. bag håndboldspilleren Mikkel Hansens sæt til gallashowet Sport 2011 i januar og bryllupsuniformen til både Rene Diff og Allan Nielsen.

En opmåling går tæt på, og når man nu er i gang med at afsløre sine buler, kan man tale med designeren om, hvordan man skjuler dem

Inge-Hanne Tegnander har før fået syet tøj hos David Andersen, og for hende er det mere praktisk og tilfredsstillende end de gængse mærker som Hugo Boss og Max Mara, hun før har købt.

"Jeg beder om at få materialer, der kan gå i vaskemaskinen, og som ikke krøller. Jeg kører meget i bil med mit job, og det betyder meget, at jeg kan rejse mig fra bilsædet efter flere timers kørsel med en jakke, der stadig er pæn," siger Inge-Hanne Tegnander og påpeger det bæredygtige aspekt i, at hun køber færre stykker tøj, smider mindre ud og bruger det samme i længere tid.

Stor farvepalet

På bordet ligger stofprøverne sirligt arrangeret, så kunderne i Dornbracht kan vælge mellem forskellige blandinger af uld, bomuld og silke og sågar fra en farvepalet, der er et cirkus værdigt.

Jakkesættene bliver syet op i Italien og færddiggjort på David Andersens lille værksted i København

"De fleste vælger en afdæmpet grå eller sort, men en gang imellem er der en vinklub eller lignende, der vil have sæt i en klar blå med logo på lommen, og det klarer vi også," siger David Andersen, før han drøner hjem for at forberede sit show af stram sort i sort herre- og damemode, der i slutningen af januar og i begyndelsen af februar blev vist i Milano, Paris og på podiet under Københavns modeuge.

Læs også:
Starletten der tog Danmark med storm
Kendisser fejrer det ikoniske ur af plastik
Lotte Freddies guide til shopping i Paris


.

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

Cxense Display
�