Hudlægens råd til de tykhudede mænd
Barbercreme med japansk sake, duft af nyheder og langtidsholdbar fiksering af lokkerne. Pleasure ser på gode plejenyheder til herrer.
Foto: PR-foto
At mænd er mere tykhudede end kvinder, bekræfter professor og hudlæge Christian Grønhøj fra speciallægeklinikken Hudlægerne Store Torv i Aarhus.

Den grovere herrehud skyldes, at mænd har mere såkaldt støttevæv og dermed flere af de proteinbyggesten, som huden består af. På minussiden vil hud, der er tykkere og grovere, fedte hurtigere til. Et fejlsnit fra en sløv kniv betyder, at skæghåret rammes forkert, og det giver et vrid i hårsækken, som kan give synlig irritation i huden På plussiden tæller en udsættelse af rynker, som først dukker op senere end ved tør og tynd hud.

Huden holdes bedst i form ved at rense ansigtet i bund og mætte med fugt. Og så kan mænd ellers lune sig ved tanken om, at barbering giver en automatisk eksfoliering, der sikrer afsked med dvaske hudceller, snavs og overskydende fedt.

Barber Rene Kortegaard fra Silkeborg advarer dog mod to af de reaktioner, som barberingens skærsild hurtigt giver. Den ene er såkaldt "razor burn", som især ses, hvor skægget vender groretning på halsen.

Læs også: Jakkesæt på 5 min. fra kendis-skrædder

Huden bliver rød og sviende som ved en hudafskrabning. Løsningen er at barbere med groretningen, lette trykket fra kniven og bruge ekstra barbercreme på særligt udsatte steder. Den anden reaktion – indgroede hår – er mere udfordrende, så forsøg at undgå den, lyder rådet fra Rene Kortegaard.

"Et fejlsnit fra en sløv kniv betyder, at skæghåret rammes forkert, og det giver et vrid i hårsækken, som kan give betændelse og synlig irritation i huden," siger han.Molton Browns Moisture Rich Aloe & Karité Ultrabar renser og opfrisker ansigt og krop og kan også levere en cremet barberingsskum i en hurtig vending. Indeholder blødgørende aloe vera og sheasmør. 140 kr. Set hos Magasin.Venstre: Træt, uoplagt eller bare ude efter ekstra opløftning? Lidt John Master Organics Firming Eye Gel under øjnene kan ikke løse alt, men den kan køle og dulme hævede øjenomgivelser, så det ses og mærkes. Indeholder en hudkærlig cocktail af alger, aloe vera og hyaluronsyre. 399 kr. johnmasters.dk.

Midten: Tøj er ikke det eneste, du kan sende til rens. Håret tåler samme tur. Med en tørshampoo er det hurtigt at friske håret op og give det et fyldigt, lidt rodet look uden at det stivner. Robert De Niro og John Travolta er på fanlisten hos J Beverly Hills, hvis Dry Clean Shampoo indeholder tea tree, jojoba og rosmarin. 250 kr. idhair.dk.

Højre: For dig, der kan lide den knitrende fornemmelse af at være helt ren, er Shiseidos Deep Cleansing Scrub et godt bud. Skrubbecremen med små rensende slibekorn minimerer ru områder og har en opløsende effekt på hudorme. Bruges en til to gange om ugen. 220 kr. Set i Matas.Det er skam alvor, når både duftnæsen Geza Schön – ham med Escentric Molecules-succesen – Karl Lagerfeld og magasinet Wallpaper slår sig sammen og laver en duft. For den skulle jo komme – duften af din morgenavis. Døbt Paper Passion satser dråberne på at indfange både mænd og kvinder med indhold af lige dele sprøde avissider, rav, musk og blomsterplanten Osmanthus. 800 kr. hellethorup.dk.Kyoku for Men-serien er netop landet i Danmark og fusionerer teknologi og Japanske urtetraditioner i kampen mod især "razor burn" og indgroede hår. Facial Moisturizer SPF15 med Evitamin, aloe vera, avocadoolie og grøn te beskytter mod solen med faktor 15. Infused Shave Cream med japansk sake og beroligende kamille blødgør og beskytter huden før barbering og nedsætter risikoen for hudirritation og rødme. 395 og 249 kr. facadescandinavia.com.Drøj og bomstærk voks Voks-autoriteten Id er aktuel med Titanium Constructor Wax, som lover "mega strong hold". Den er nem at fordele i håret og giver struktur, der holder det meste af en dag – og lidt rækker langt. 169 kr. idhair.dk.

Læs også:
Gode investeringer i kvinde-garderoben
Nyt og gammelt mødes i duftens modejungle
.

Læs seneste udgaver

Cxense Display