Teenage-gulddreng vil forvandle din bytur
21-årige Casper Blom kan snart fejre ti års jubilæum som iværksætter. Som 18-årig omsatte han for sin første million, og nu vil han sammen med virksomheden Drinkster gøre en glad aften gennem nattelivet både billigere og nemmere
Foto: Simone Astrid Pedersen
Portræt Af
Det skal være nemmere og billigere at planlægge sin bytur i weekenden, før man bevæger sig ud i nattelivet.

Det er visionen bag iværksættervirksomheden Drinkster, der sælger digitale kuponløsninger med bordreservationer og våde varer på diverse natklubber og diskoteker i Danmark.


"Jeg fandt ud af, at det er iværksætteri, altså det at bygge noget op fra bunden, som jeg synes er sjovt"

Holdet bag Drinkster tæller foruden de tre stiftere, Mads Lund, Mads Schjølin og Henrik Lysgaard Jensen, Just-Eat-stifter Jesper Buch og serieiværksætter Casper Blom.

 "Det er en billiger og mere bekvem løsning. Man hører jo af og til historier om folk, der vågner op og har brugt 5000 kr. i byen. Jeg tror, at alle skal igennem sådan en brandert på et tidspunkt. Med Drinkster kan man købe flasker hjemmefra, splitte regningen op og tage i byen i ro og mag. Man kan i princippet lade dankortet blive derhjemme," siger Casper Blom, da Pleasure møder ham i Drinksters lokaler på Frederiksberg.

Han har investeret mere end en kvart mio. kr. i Drinkster for at komme ind i virksomheden. Det gør ham samtidig til en af de yngste business angels, der investerer i nystartede virksomheder, i Danmark.

 
Casper Blom har i en årrække markeret sig som en af landets yngste serieiværksættere med flere virksomheder på sit cv. Han tjente sine første penge på hjemmesiden billigegolfbolde.dk.

Drinkster fungerer på den måde, at når brugeren har bestilt en kupon på Drinksters hjemmeside, modtager han en sms. Derefter skal man blot vise beskeden ved indgangen eller i baren på den pågældende natklub for at få udleveret sine varer.

Ti års jubilæum som iværksætter

Casper Blom er i dag 21 år og startede sin første virksomhed for snart ti år siden. Da han var fyldt 18, havde han allerede omsat for sin første million gennem Billigegolfbolde.dk, der som navnet antyder sælger brugte golfbolde.

 "Jeg har snart ti års jubilæum som iværksætter. I starten handlede det meget om at tjene penge, og det var det, der drev mig frem. Men senere fandt jeg ud af, at det er iværksætteri, altså det at bygge noget op fra bunden, som jeg synes er sjovt," forklarer Casper Blom, der i stedet begyndte at investere nogle af sine hårdt tjente penge i andre iværksætterprojekter.

Casper Blom og Jesper Buch har kendt hinanden i en årrække, og det var igennem sidstnævnte, at Casper Blom blev sat i forbindelse med Drinkster.

 
En våd aften i byen kan hurtigt løbe op i mange penge. Det vil Drinkster lave om på.
-Colourbox

"For halvandet år siden fortalte Jesper mig, at han var gået ind i Drinkster. Og jeg synes, det lød helt vildt spændende. Jeg er jo vant til at sælge golfbolde, så det er sjovt at prøve en lidt mere sexet branche," forklarer Casper Blom.

Det handler om at holde fokus

I gennemsnit bruger Casper Blom en til to dage om ugen hos Drinkster, hvor han primært hjælper til med markedsføring.

Ifølge Jesper Buch går Casper Blom en lys fremtid i møde – hvis han formår at holde fokus og ikke kaste sig ud i alt for mange forskellige projekter.

 "Casper er en af de lysende stjerner i det yngre iværksættersegment inden for it. Han er super proaktiv og er på trods af sin alder enormt moden. Han er enormt stærk til markedsføring på de sociale medier," siger Jesper Buch og uddyber.

"Det, han skal fokusere på nu, er et eller to projekter og så virkelig sparke dem op. Det er typisk de yngre iværksætteres udfordring. Hvis de har bevidst, at de kan noget, får de ekstremt mange tilbud. Og så kan det være svært at holde fokus."

Hos Drinkster er man begejstret for at få hjælp fra både Jesper Buch og Casper Blom.

 
Juest Eat-stifteren Jesper Buch er en anden af Danmarks yngre iværksætter-håb, der er gådt med i virksomheden Drinkster, hvor han også fik henter Casper Blom ind.
-Simone Astrid Pedersen

"Da vi havde været i gang i fire måneder, fik vi Jesper med om bord. Så bad han os om at sende en masse ting om forretningen og komme ned og besøge ham i Spanien, hvor han bor," siger Mads Lund og fortsætter.

 "Efter at Jesper havde set de forskellige ting igennem, sagde han, at vi skulle kigge lidt mere overordnet på onlinedelen af forretningen. Derfor foreslog han os så Casper, som er stærk inden for dette felt. Casper har stort set været med hele vejen, og vi er meget glade for at have fået ham ind."

Foruden kuponløsningen på nettet lancerede Drinkster for få måneder siden en app, der gør det muligt at købe billige drinks, når man er i byen.

En stribe kontakter fra udlandet

Selvom Drinkster ifølge dem selv har fået bygget en base af kunder på, der bruger tjenesten mere en én gang, er der stadig lang vej.

Dykker man ned i selskabets seneste årsregnskab, tegner der sig således et billede af en virksomhed, der bruger penge på udvikling, men som omvendt halter efter indtjeningsmæssigt.

I 2012 kom Drinkster ud med et underskud på 547.788 kr. Et billede, som Drinkster dog selv regne med at vende i år.

"Det, han skal fokusere på nu, er et eller to projekter og så virkelig sparke dem op. Det er typisk de yngre iværksætteres udfordring"


"Vi skal meget gerne breake even her i løbet af foråret," siger Mads Lund. Ambitionerne er da også til at tage og føle på.

Drinkster har allerede indgået aftaler med en række partnere i Rumænien, hvor man går i luften i starten af februar. Derudover har man allerede takket nej til en række tilbud fra interessenter i f.eks. Norge og Sverige.

"Vi er blevet kontaktet af folk fra England, Tyskland og flere andre lande. Men alle gange har vi sagt nej, for de vigtigste komponenter, når man starter noget op, er, at der står de rigtige folk bag. Og der viste dem i Rumænien, at de kunne levere," forklarer Mads Lund.

Casper Blom slutter af med at understrege, at han ikke har nogen umiddelbar tidshorisont for sin investering i Drinkster.

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�