Serena Williams: "Wozniacki er verdens bedste"
Portræt Af
Hun er verdens suverænt bedste kvindelige tennisspiller, men spørger man Serena Williams, så er verdens bedste tennisspiller veninden og modstanderen på den anden side af nettet, danske Caroline Wozniacki.

I aften kl. 21 tørner de to celebrity-veninder sammen i en opvisningskamp til ære for deres fans i Jyske Bank Boxen i Herning.

 Børsen fangede Serena Williams inden afgang til Danmark.

Hvor mange gange har Caroline Wozniacki sejret over dig i tennis?


"Hun slog mig en gang ret sikkert, fordi hun virkelig spillede godt, ud over det så har vi haft en række tætte kampe, hvor hun kunne have vundet med et enkelt point," siger Serena Williams, der med sine kun 34 år allerede har levet som professionel tennisspiller i 20 år.


"Vi snakker om alt, vi facetimer hele tiden, hun ved stort set alt om mig og mit liv, og jeg ved stort set alt om hendes liv - både personligt og professionelt"


Hun har indtaget verdensranglistens førsteplads adskillige gange, hun har renset de fleste tennisturneringer for metal, og hun besidder 21 grand slam titler, men i oktober fik hun nok og aflyste samtlige planlagte kampe.

 "Jeg var bare virkelig træt efter så mange års spil, jeg havde brug for en pause," siger Serena Williams, der trods metaltræthed helt exceptionelt stiller op til aftenens kamp.

Hvorfor er de danske fans så heldige, eftersom du har valgt at droppe resten af sæsonen i år?


"Jeg begynder at vende tilbage til træningen, og kampen er perfekt timing i forhold til, at jeg snart skal til at spille kampe igen. At spille mod Caroline er fantastisk. Hun er en hård modstander."

 
Der eksisterer et helt specielt venskab mellem Williams og Wozniacki.

Serena Williams har ikke planlagt andre kampe, inden hun tager hul på næste sæson, der begynder med Australian Open til januar.

Ved du, hvordan du skal gøre Caroline Wozniacki mør?

"Hun er tydeligvis en stor tennisspiller, hun er verdens bedste, så det er ikke let at spille mod en som hende."

Selvom du synes, hun er verdens bedste, er det næsten altid dig, der ender med sejren?

"Øh, det ved jeg ikke. Det kan jeg ikke huske."

En kamp som denne opvisningskamp i Herning - mod Caroline Wozniacki - har den nogen betydning for dit navn og karriere?

 "Den er vigtig for vores fans. Jeg er sikker på, at mange kommer for at se Caroline, og jeg håber, at hun klarer sig godt. De vil selvfølgelig også gerne se mig, men Caroline har gjort så meget for Danmark, og det er helt fantastisk, at danskerne har sådan en som hende. Hun er en rigtig stjerne, og hun er god til at promovere tennis."

Serena Williams tilføjer, at Caroline Wozniacki også har formået at blive ranket som verdens nummer et, og at det har stor betydning for andre.

"Der er mange mennesker, der kan se op til hende og bruge hendes præstationer til at sige; "Wow, det kan jeg også gøre"."

Caroline Wozniacki er i dag rangeret som nummer 17 i verden, hvilket bl.a. skyldes en del skader. Også Serena Williams har været skadesplaget i det forgangne år, men det skal på ingen måde bremse spillet i aftenens kamp, lover hun.

"Caroline er sådan et skønt menneske, og jeg vil gerne give vores fans en god kamp, og det vil hun også, så det er vigtigt for os at spille hårdt, for at underholde de mennesker, der kommer ud for at heppe," siger Serena Williams, der igennem flere år har etableret et stærkt venskab med Caroline Wozniacki.

 "Hun er en af mine bedste venner. Vi snakker om alt, vi facetimer hele tiden, hun ved stort set alt om mig og mit liv, og jeg ved stort set alt om hendes liv - både personligt og professionelt. Vi klikker bare rigtig godt," siger Serena Williams, der ved første blik lagde mærke til danskerens smil.

"Jeg husker ikke præcist, hvornår vi mødtes første gang, men hun har været ung og på turné, og hun havde altid et smukt smil, og det smil har jeg altid værdsat. Heldigvis smiler hun meget."

Hvad kan vi forvente af dig i 2016 – et OL?


"Ja, jeg vil forsøge at spille med ved OL, det vil helt sikkert være fedt, og det er egentlig det. Jeg vil gøre mit bedste i ethvert slam og i enhver turnering, hvor end jeg spiller, og så må jeg se, hvor det fører mig hen. Det er alt, jeg har lyst til, og det er, hvad jeg kan gøre."

  

Andre læser dette lige nu

Læs seneste udgaver

�