Kig ind: Drømmeflyet er landet i Danmark
Så er den her. Qatar Airways' nye Dreamliner lægger an til landing i Københavns Lufthavn.
Rejser Af
Så kom den endelig. Dreamlineren er landet i København og flyver fra i dag fast mellem Doha og den danske hovedstad. Pleasure fik et smugkig om bord på Qatar Airways' specialdesignede model.

Det er førstehåndsindtrykket, der tæller. Det ved de hos Qatar Airways. Og netop derfor har de rykket en hel sæderække ud af deres nye Dreamliner-fly for at gøre plads til en entré, der skal få passagererne til at spærre øjnene op. Og lad det være sagt med dette samme: Missionen er lykkedes.

"Ligesom på Business Class serverer vi faktisk fri champagne til alle vores passagerer på Economy"

Straks man træder om bord på flyselskabets specialdesignede Dreamliner, bemærker man, at her er der noget nyt på færde. Det er lyset, det er rummeligheden, og så er det i høj grad det mørke trægulv, man træder ind på. Er dette overhovedet et fly?

 
Den særlige entré fungerer også som bar til passagererne på Business Class. Bemærk belysningen, der ændrer kulør alt efter tidspunkt på døgnet.


Indretningen minder mere om scenografien fra Star Trek eller en moderne bar, men netop sådan fungerer dette område af kabinen også – altså når først flyet er i luften. Men der er selvfølgelig den lille ulempe, at baren kun er for passagerer, der rejser på Business Class.

"De fleste af vores gæster drages da også naturligt mod venstre side af kabinen, når de træder om bord. De kan jo se, hvor rummelig og lys vores nye Business-kabine er indrettet," siger Günter Saurwein, der er landechef for Qatar Airways i Skandinavien, Finland og Baltikum.

 
Sæderne på Business Class er bygget ind i en lille, privat skal, og så kan sædet i øvrigt lægges helt ned.


Han påpeger dog, at de rejsende på Economy Class også vil få sig en unik oplevelse, når de sætter sig til rette i Qatar Airways' Dreamliner.

 "Der er f.eks. over 1000 film og tv-serier at vælge imellem, og ligesom på Business Class, så serverer vi faktisk fri champagne til alle vores passagerer på Economy," forklarer Günter Saurwein, der er specielt stolt over, at netop Qatar Airways er det første flyselskab, der har daglige flyvninger med Dreamlineren til og fra København.

"Ja, det betyder meget for os. Med Dreamlineren har vi nået en milepæl i Qatar Airways' historie, og det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde vores passagerer i både Oslo, Stockholm og København vores nyeste flytype," siger Günter Saurwein.

 
17 tommer skærm til passagerne på Business. Bemærk i øvrigt vinduerne, der er op til 60 pct. større end på almindelige fly.


Qatar Airways har i forvejen en af verdens yngste flyflåder, og selskabet har nu i tre år været til stede i Københavns Lufthavn.

 Ruten til Doha er specielt populær blandt rejsende, der skal videre ud i verden, og som derfor bruger Doha som transitlufthavn, fortæller Qatar Airways' kommercielle chef i Danmark, Pia Lind.

"Ruten fra Danmark til Qatar er meget præget af, at vi har et verdensomspændende rutenet, der kan fragte folk videre ud i hele verden fra vores hub i Doha. Men vi oplever også, at der er flere og flere danske erhvervsfolk, der skal til Qatar for at gøre forretninger i regionen," forklarer Pia Lind, der er spændt på, hvordan de forretningsrejsende vil tage imod den nye Business Class-kabine på Dreamlineren.

 
Gigant-motoren der skal sørge for "a smooth ride" hele vejen til Doha. Foto: Tom Okke.


"Vi har før fløjet med en Airbus A330, men med Dreamlineren er der kun 22 pladser på Business. Jeg er dog overbevist om, at vores gæster bliver vildt begejstrede, når først de får lov at opleve de nye sæder," siger Pia Lind.

"Efter aftensmaden er det i øvrigt muligt at lægge sædet helt ned – fully flat"

Selve Business Class-kabinen er konfigureret 1-2-1, så der er fri adgang til gangen fra alle pladser, ligesom hver enkelt har sin egen 17 tommer tv-skærm med mulighed for trådløs opkobling.

 
Economy Class med konfigurationen 3-3-3 er enkelt indrettet, men med behagelige sæder. Ellers hjælper fri champagne også lidt på komforten.


Men hvem gider egentlig sidde og surfe rundt på nettet, når der ligger et fyldigt vinkort og en særlig udviklet menu skabt af bl.a. stjernekokken Nobu Matsuhisa og frister i den lille beholder ved siden af sædet?

Efter aftensmaden er det i øvrigt muligt at lægge sædet helt ned – fully flat – og når først kabinepersonalet har redt sengen op, og du har iført dig din særlige Qatar Airways-pyjamas, er det sådan set kun drømmeland, der venter forude.

  
Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display