Himlens lydløse gigant er tilbage
Det gigantiske luftskib fra Aeroscraft leder tankerne hen på tidligere tiders zeppelinere. Ligesom på datidens kæmper sidder mandskabet i en gondol på skibets underside.
Foto: Aeros
Ikke siden den forfærdelige Hindenburg-ulykke i 1937 satte en stopper for de interkontinentale flyvninger med gigantiske luftskibe, har himlen været prydet af de fascinerende giganter.

Men nu tyder meget på, at verden snart kan få de store skibe at se på himmelen igen, om ikke andet så i Californien. Det skriver gizmag.com.


"Når det færdige luftskib kredser luftrummet over Californien er himlens gigant i sandhed tilbage. Den endelige udgave vil være over 121 meter lang"


Virksomheden Aeros Corporation har netop modtaget de amerikanske luftfartsmyndigheders godkendelse til at påbegynde eksperimentelle flyvninger med et topmoderne luftskib, kaldet Aeroscraft.

Ligesom de store amerikanske zeppelinere, der i starten af det tyvende århundrede herskede over det amerikanske himmelrum, er der tale om en fast skal-konstruktion, fyldt med den ikke-brændbare gas helium.

 
Aeroscraft havde en problemfri testflyvning. Næste flyvning vil være uden de liner, der ved første flyvning holdt skibet tøjret til jorden.

 Men hvor tidligere tiders luftskibe var afhængige af at være nøje afbalancerede og lastede til præcise vægtmål, har ny teknologi gjort, at Aeroscraft i langt højere grad kan benyttes til forskellige transportopgaver.

Det skyldes et avanceret system af gasceller hvor den lette gas kan komprimeres, og derved forøge skibets vægt, ligesom helium kan lukkes ud af cellerne og give skibet mere opdrift.

Spilder ikke tiden

Selvom Aeros Corporation først for nyligt fik tilladelse til at påbegynde forsøgsflyvninger, har virksomheden allerede foretaget de første testflyvninger.

 
Luftskibet lander på fire kæmpemæssige luftpuder. Luftpuderne fungerer ligesom på hovercrafts og gør, at Aeroscraft kan lande på land, vand og is uden landingsstel.

Selvom flyvningerne indtil videre har foregået med luftskibet fortøjret til jorden, spår direktør i Aeros, Igor Pasternak, at man vil foretage frie testflyvninger inden for de nærmeste par uger.

Selvom der øjensynligt venter folk et spektakulært syn når det 80 meter lange og 30 meter brede kæmpeskib letter for alvor, er det intet i mod hvad der venter når Aeroscraft står endeligt færdigt.

 
Aeroscraft set uden for den enorme hangar hvor meget af udviklingen og konstruktionen er foretaget.

Selvom Aeroscraft er på størrelse med en fodboldbane, er det nuværende luftskib nemlig kun en nedskaleret kopi.

Når det færdige luftskib kredser luftrummet over Californien er himlens gigant i sandhed tilbage. Den endelige udgave vil være over 121 meter lang og kunne løfte en last på 66 tons.

  

Andre læser dette lige nu

Sådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Læs seneste udgaver

�