"Vinder Chicago World Series, så bliv væk"
Baseballholdet Chicago Cubs kan i nat kl. 2.00 dansk tid bryde en 71 år gammel forbandelse. Kastet af en mand med en ged.
Foto: Scanpix
Rejser Af
"Jeg kan lige så godt advare jer. Vinder Chicago Cubs World Series så bliv væk fra Chicago. Vi kommer alle til at gå fuldstændigt amok bagefter."

Ordene kommer fra guiden på turbåden gennem Chicagos omfattende flodsystem, der også runder en tur ud i den enorme Lake Michigan øst for byen.

Bådfarten på halvanden time er en ganske fremragende start på en oplevelse af det arkitektoniske mesterstykke, som Chicago rent faktisk også er. Flere af de ældre bombastiske skyskrabere blev bygget i 20'erne op til den store depression i 1929.


"Rige damer og herrer på fine restauranter har helt glemt deres pæne fremtoning i  begejstring over, at Cubs er klar til Worlds Series"


Jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg bare ville sidde tilbagelænet i båden og nyde synet af de over 150 skyskrabere i høj sol og mørkeblå efterårshimmel, men må erkende, at guiden suger mig ind i de kaskader af historier, som byen gemmer på.

Den forbandede ged

Men fortællingen starter faktisk hjemme i København kort før, vi tager af sted. Her fortæller en gammel kilde mig historien om den lokale restaurant-ejer, Billy, der i 1945 ville have sin ged med ind til en af finalekampene om det amerikanske baseball-mesterskab – kaldet World Series.

 
Når Chigaco Cubs spiller i slutspillet stimler folk i byen sammen foran hjemmebanen, Wrigley Field.

Chicago Cubs var i finalen, og kampen fandt sted på hjemmebanen Wrigley Field – opkaldt efter den rige tyggegummi-familie - i den nordlige og velhavende del af byen.

Kontrollørerne afviste Billy, da de ikke ville have geder på stadion. Billy blev rasende, for han havde købt billet til geden. Derpå nedkaldte han en forbandelse over The Cubs og sagde, at klubben aldrig ville vinde det amerikanske mesterskab.

 De tabte finalen dengang i '45, hvorfor Cubs seneste mesterskab daterer sig tilbage til 1908 – seks år før udbruddet af Første Verdenskrig. Fortællingen har gjort Cubs til allemandseje i USA og også uden for Chicago, har folk i mange år elsket holdet, fordi det aldrig vandt noget. Men det kan meget vel ændre sig nu.

Da vi besøger byen, har Cubs netop vundet over San Francisco Giants og er klar til semifinale-serien mod Los Angeles Dodgers, der vel sammen med New Yorks Yankees, er de mest kendte baseball-hold uden for USA. Kampene mod Los Angeles Dodgers er meget tætte og da Cubs vinder den afgørende kamp hjemme på Wrigley Field går byen bananas.

Chicago er i finalen om baseballmesterskabet, hvor modstanderen hedder Cleveland Indians, og byen er i ekstase. Og hvad der synes som hvert andet hus i Chicago-bydelen Oak Park, hvor vi bor, har et Cubs flag hængende ved hoveddøren.

 
Basketballholdet Cleveland Cavaliers med Lebron James i spidsen, sikrede i juni måned Cleveland sit første sportsmesterskab i 52 år. I nat kan baseballholdet Cleveland Indians sikre byen sit 2. mesterskab på blot fem måneder.

Også på rigmandsgaden Michigan Avenue eller The Mag Mile, som den også kaldes, står øjensynligt meget rige damer og herrer på fine restauranter og har helt glemt deres pæne fremtoning i begejstring over, at Cubs er klar til Worlds Series.

Den mageløse mil

Netop dyre restauranter og flotte hoteller er den gamle gangsterby rig på. Langs Mag Mile ligger de på en perlerække – kun afbrudt af Cartier, Versace, Lagerfeld og andre luksusbutikker.

Er man alligevel hernede så vil det være oplagt at nyde High Tea på The Drakes. Hotellet, der ligger på Hugh Hefner Street, opkaldt efter Playboy-stifteren, byder på en glimrende eftermiddagste med godbidder fra den amerikanske kageverden.

Ved siden af Drakes ligger John Hancock Center, der på 94 etage giver en af de bedste udsigter i Chicago. Det er ikke lige så berømt som det tidligere Sears Tower lige i nærheden, med samme udsigt, men køerne er langt kortere, hvilket især kan være en faktor, hvis man har mindre børn.

 
Billy Goats Tavern ligger væk under den nederste del af The Mag Mile. PR-foto

I bunden af The Magnificent Mile, ligger en af byens sagnomspundne barer, Billy Goats Tavern – opkaldt efter manden med geden. De nærliggende mediehuse Chicago Herald og NBC leverer stampersonellet, men ellers er baren kendt for sine Cheezeborgers, som man med rette kan kalde en Chicago-experience.

De smaskes over disken i en rasende fart af et personale med kæmpe karisma, der godt ved, at de er ansat på et af byens kultsteder.  Et oplagt sted at samle energi, inden kursen sættes mod vores residens i det rolige Oak Park og det forestående møde mellem Chicago Cubs og Cleveland Indians.

  

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display