Drømmerejsen til Seychellerne
Seychellerne, der ligger øst for ud for Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean, er kendt for at have nogen af verdens smukkeste strande.
Foto: PR-foto
Rejser Af
Seychellerne giver plads til den ultimative afslapning, til sænkede parader og kreative tanker. Designer Stine Goya fortæller om sin familierejse dertil med sin mand og to børn


Vi rejser i begyndelsen af hvert forår. Selvom der ikke er mange pauser i modeverdenen, er der et lille pusterum. Vi kan godt lide at prøve nye steder, men der skal være sikkerhed for godt vejr og ikke den store tidsforskel. Ellers tager det tre-fire dage, før vi fungerer som familie igen, og tiden er for værdifuld til det.

Det er vores første tur til Seychellerne. Efter 6000 kilometer, 14 timers flyrejse og tre timers tidsforskel dukker 115 små øer op over havets overflade. Midt i det Indiske Ocean. Nogle små og bakkede, andre større med bjerge. Fælles for dem er, at de har nogle af verdens bedste strande. Kun tre af øerne er fast beboede. Resten er fri natur.

SE HELE BILLEDSERIEN 

Ø-enklaven er et land, sin egen stat. Med en blandet befolkning og mange religioner, der, ifølge vores chauffør fra lufthavnen til hotellet, lever fredfyldt side om side. Der er intet farligt her, ingen slanger, kryb eller rovdyr, der gør fortræd.

"Du kan lægge dig ned og sove hvor som helst," forklarer chaufføren.

Mahé er den største ø med den mindste hovedstad, Victoria. En lille times kørsel fra lufthavnen ligger resortet Four Seasons, hvor ferien rigtigt begynder.

 
Stine Goya er dansk modedesigner og direktør for sit eget brand Stine Goya, der er kendt for de farvestrålende og artistiske kollektioner.

Ingen computer, masser af koraller
Villaerne ligger ugeneret af hinanden spredt ud over bjergskråningen i en bugt med stranden for foden. Nogle højt oppe, andre tættere på vandet. Pakket ind i palmer og anden tropisk bevoksning. Til højre er der grønt. Til venstre er der grønt. Lige frem er der blåt, blåt, blåt. Fra poolen. Fra havet. Og fra himlen. Tre perspektiver og tre herligheder, der udfolder sig fra villaens terrasse. Når du tilmed kan ligge i din seng eller badekar og nyde den vildeste panoramaudsigt, bliver det ikke meget bedre.

Da vi vågner den første dag, må vi lige gnide vores trætte øjne en ekstra gang for at være sikre på, at vi ser rigtigt. Den udsigt er fantastisk, og der går ikke mange øjeblikke, før ungerne er i poolen. Der er præcis den verden til forskel, vi har længtes efter. Vores morgener derhjemme går ud på at få to børn i tøjet og spise morgenmad uden at gøre det hektisk. Nu tænker vi: Hvad har vi lyst til? Hvad ville være det allermest fantastiske at lave nu? Og det er ikke svært at blive stimuleret, når man ligger i et soveværelse og kigger ud over havet. Men ét er at have en super villa, hvad med rygtet om, at Seychellerne har nogle af verdens bedste strande? Den ved Four Seasons lever op til det. En kilometer af det fineste, kridhvide sand afgrænset af palmer og smukke træer, store granitstensformationer og azurblåt vand med en temperatur så vi bliver let nedkølede uden på nogen måde at fryse, selvom vi opholder os i vandet i halve til hele timer. Som når vi med snorkel og svømmefødder svæver ud i en levende fauna af fisk, koraller, rokker. Vi bruger slet ikke den store pool ved restauranten ud til stranden.

 


Strandrestauranten bruger vi til gengæld meget. Her spiser vi frokost under skyggefulde træer med bare fødder i sandet hver dag. Ungerne tumler rundt omkring bordet med megaskak og vand fra bruseren - og vi har tid til bare at nyde udsigten og maden. Alt lige fra det kreolske og italienske til det japanske. Særligt nyder vi de friskfangede fisk med en lokal krydret smag af karry, kanel, kokos - eller bare grillet med lidt citron, salt og peber. Af hotellets tre restauranter er den bedste sushiafdelingen, hvor "le chef" får vores unger med sporadisk spolerede ganer til at sprudle af glæde. Her render de frit rundt og hygger sig og får endda et kig bag sushibaren, hvor kokken viser dem tryllerier.

Børnene er kommet ned i et andet gear. De mærker med det samme, at vi er her for at slappe af. Være til stede. Vi lægger det meste fra os; computer, telefon, tanker om arbejdet. Det er det, det går ud på. Det, vi har brug for at slippe. Og det gør vi.

Vilde høns i luksus
Vi lukker os ikke inde på resortet, vi skal ud og opleve Mahé. Vi er positivt overraskede over, hvor frodigt her er. Ukendte træsorter, vaniljetræer, bananer, themarker. Folk er åbne og nemme at komme ind på; der er en stor imødekommenhed, en god stemning fra det afrikanske kontinent. Det specielle ved Seychellerne er den afslappede atmosfære. Vi har rejst mange gange i for eksempel Thailand, hvor der er lidt mere hektisk, og servicen nemt bliver upersonlig. Det kan være rart i mange sammenhænge, fordi man nærmest ikke tænker på det, men her er kulturen og attituden mere varm.

Efter en uge på Mahé tager vi videre, vi tager nordpå til Félicité. Der er mulighed for at chartre en privat helikopter, hvor man under den et kvarter lange flyvetur får en usammenlignelig rejseoplevelse med Seychellernes vidunderlige landskaber i fugleperspektiv.

Vi tager speedbåden fra naboøen Praslin. Og vi er ikke i tvivl om, at vi er på vej til noget unikt, da vi nærmer os øen, hvor Six Senses har åbnet deres sidste skud på stammen af resorts. På første parket til det Indiske Ocean. Omgivet af smukke klippeøer dannet af gigantiske sten, som vind og vejr gennem tusinde af år har mejslet skulpturelle mønstre i. Det ligner et lille paradis og viser sig også at være det. En dimension mere. Et ekstra niveau. Øjnene falder til ro, det er storslået.

Six Senses Zil Pasyon er den eneste lokation på øen. Det mærker man tydeligt. Her er ro. Vi skal ikke tage stilling til, hvad vi skal og ikke skal, hvad der er nødvendigt at gøre eller ej. Paraderne er helt nede. Vi bevæger os ned i nogle lag, når vi er på ferie og mærker det momentvist. Der var lige ti minutter, hvor jeg tænkte på ingenting. Eller havde nogle mere frie og mere kreative tanker, der ikke nødvendigvis skal føre til noget. Ting, man ikke tænker på i hverdagen, eller ikke har tænkt på i flere år.

Resortet består af 30 villaer i farver og materialer, som blender sammen med øens tropiske nuancer fra palmer, mango- og kaneltræer. Designet og indretningen er helt i top. Ikke posh og anonymt, men personligt og lækkert. Der er naturmaterialer, træ, læder. Der er ikke noget plastik. Ikke et overgjort jacuzzi i badeværelset, men et smukt badekar i marmor. Der går små, vilde høns mellem vores fødder. Ingen lader sig synderligt mærke af det. De hører til, hvilket er sjældent på femstjernede resorts, og som på den bedste måde tager toppen af den kliniske og upersonlige luksus, denne type steder som regel tilbyder.

SE HELE BILLEDSERIEN

Noget af det bedste ved hotellet er deres nyåbnede spa. Den er bygget ind i en Jurassic Park-agtig sten på størrelse med et hus. Vores behandling foregår i The Hanging House, rustikt og nænsomt sat op imellem megastenene, der med hver deres majestætiske og urokkelige storhed skaber et landskab af gange og huler, vi bevæger os igennem for at komme frem. Her er det naturens vilkår, der definerer vejen, arkitekturen og konstruktionen. Her handler det ikke kun om den lige vej til luksus og forkælelse, men om at nå en dybere ro. Svæver The Hanging House? Nej. Men det føles sådan, da vi træder ind i rummet med de to massagebrikse. De store sten i forgrunden og havet og horisonten i baggrunden. Intet til at forstyrre.

En time senere med fuld kropsmassage kommer vi lige så langsomt tilbage. Op til overfladen. Alle celler er stimulerede, spændingsknuder opløst, og vi svæver nærmest ud til stolen på terrassen, hvor urteteen står klar med kanelblade fra træerne lige nedenfor. En lun havbrise vækker huden. Ser vandet og smiler

Læs seneste udgaver

Cxense Display
Cxense Display